Foto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Fantastična trka na Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije završena je pobedom Luisa Hamiltona.

VN Velike Britanije se, kao i obično, vozi na čuvenoj stazi Silverston i počinje od 16 časova po našem vremenu.

Luis Hamilton je na neverovatan način pobedio na trci za VN Velike Britanije u Silverstonu.

Trka je počela sjajno, velika bitka dvojice vodećih u šampionatu – prvoplasiranog Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona.

Posle incidenta u najbržoj krivini u šampionatu u kom je došlo do kontakta prednjeg levog točka Hamiltona i zadnjeg desnog Ferstapena, Maks je u jezivom incidentu udario u zaštitnu barijeru i za njega je trka bila završena.

Sam je napustio vozilo i kasnije prevezen u bolnicu na dodatne preglede, pa kako je i sam Kristijan Horner rekao imao je mnogo sreće da ne bude teže povređen.

Hamilton je zaradio deset sekundi kazne, što je odradio u 28. krugu na zameni pneumatika i na pistu se vratio kao petoplasirani vozač.

Dakle, trka je zaustavljena u 4. krugu nakon stravičnog incidenta, usledile su crvene zastave i obustava trke, pa je na restartu Šarl Lekler imao vodeću poziciju i uspeo da je sačuva nakon ponovnog starta.

Temperatura staze i vlažnost vazduha su bili prilično visoki i to je uticalo na mehaničare i ljude u garaži, pa smo u nekoliko navrata videli dosta loše i spore zamene pneumatika poput recimo 6 sekundi Karlosa Sajnca…

Što se same trke tiče, Hamilton je uspeo da se brzo i uspešno vrati u bitku za pobedu, pa je potom Valteri Botas dobio poruku od ekipe da se ne bori sa Hamiltonom i da ga propusti u krivini broj 15.

Hamilton je bez borbe došao do pozicije dva i krug po krug topio prednost Šarla Leklera, koji je tokom trke u više navrata imao problema sa gašenjem motora…

U pretposlednjem krugu, Hamilton posle jakog duela uspeva da obiđe Leklera i da na neverovatan način pobedi u Silverstonu. Setimo se samo da je Hamilton imao kaznu od 10 sekundi i onda uspeo da se na neverovatan način vrati i trijumfuje.

Na kraju je Serhio Peres uspeo da izveze najbrži krug trke, tim ga je vratio u boks po nove pneumatike kako bi se oduzeo dodatni bod Mercedesu, bod koji bi išao vozaču sa najboljim vremenom.

Hamilton je trku završio kao prvoplasirani, ispred Šarla Leklera i timskog kolege Valterija Botasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here