pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šest osoba uhapšeno je danas nakon akcije aktivista za klimatske promene, koji su se popeli na naftni tanker na Temzi u centralnom Londonu u znak protesta zbog ulaganja u fosilna goriva, saopštila je britanska policija.

Grupa klimatskih aktivista iz organizacije “Pobunjeni protiv istrebljenja”, saopštila je da su među demonstrantima bili i vrhunski sportisti, nosioci zlatnih olimpijskih medalja, kanuisti Etjen Stot i Lora Boldvin, preneo je AP.

Protest protiv naftnih tankera bio je organizovan u okviru masovnih demonstracija klimatskih aktivista, koji su u velikom broju blokirali četiri ključna mosta u Londonu i izazvali kašnjenja i poremećaje u saobraćaju.

Iz organizacije “Pobunjeni protiv istrebljenja” saopštili su da se danas očekuje prisustvo više hiljada ljudi na novim protestima koji će biti održani u londonskom Hajd parku.

Više od 600 ljudi, aktivista za zaštitu životne sredine, uhapšeno je u protekle dve nedelje zbog toga što su se tokom protesta penjali na tankere sa naftom, zaključavali se u javnim objektima i blokirali puteve prema skladištima nafte širom Ujedinjenog Kraljevstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here