Indijanac koji je branio Srbe

0

Oduvek bio fasciniran i obuzet Balkanom i slovenskim narodom: Dr Dejvid Jegli

 

– Moje prijateljstvo sa Dejvidom počelo je sasvim spontano i neočekivano pre tri godine – kaže za "Vesti" Milan Čelik iz Toronta, inače predsednik Sveslovenskog komiteta za Kanadu. Pročitao sam jedan njegov članak koji me je oduševio i ubedio da je autor članka izuzetno dobro upućen u našu nacionalnu tragediju. I kao predsednik Sveslovenskog komiteta Kanade, smatrao sam za svoju dužnost da podržim konstruktivne ličnosti koje doprinose pravilnom tumačenju slovenskih problema.
U svom analitičkom članku "Soroš u Srbiji: Zavera za pljačku" www.badeagle.com/2009/12/02/soros-in-serbia-the-plot-to-plunder/ Dejvid Jegli je spretno istupio protiv zlih mahinacija Džordža Soroša i napisao: "Soroš, globalista i milijarder koji osuđuje koncept nacionalne državnosti i koji aktivno nastoji da rasformira nacije sveta, ima svoju pokvarenjačku i razornu ruku u Srbiji".
 

Brat po pravdi

– Moje srpsko srce plače za dragim drugom Dejvidom Jeglijem kojeg smo izgubili. Naš Dejvid se priključio srpskom narodu i pisao članke objašnjavajući nepravdu nanetu Srbima. Mi Srbi smo ga usvojili kao svog duhovnog sina i brata po pravdi. Lično sam bio u vezi sa njim posredstvom e-maila i on je bio istaknut na našem sajtu www.canadianslavcommittee.com
Neka njegov duh živi večno. On će nam nedostajati i mi već sad osećamo prazninu. Molimo da prenesete naše saučešće Dejvidovoj familiji i njegovim saplemenicima o kojima često mislimo i koje poštujemo. Kako je žalosno! Zbogom moj druže! – kaže se u telegramu saučešća koje je porodici preminulog Dejvida Jeglija uputio Čelik.

Uputio sam mu pismo koje je postavilo naš odnos na čvrst temelj:

"Bio sam vrlo dirnut nakon što sam pročitao Vaš članak. Vaše znanje i analitičke sposobnosti su iznenađujući. Vi kao američki Indijanac imate misterioznu sposobnost da identifikujete i predočite zle mahinacije čak i kad su one usmerene protiv jedne male i daleke evropske nacije. Takođe je ironično da su se te iste đavolje sile koje su etnički očistile Vaše starosedeoce, sada vratile da primenjuju svoje genocidne sposobnosti na Srbima, optužujući ih da su izmislili "etničko čišćenje". Hoću da Vam se zahvalim što govorite uprkos larmi koju proizvode Soroševe mašine za brojanje novca. Čujemo Vas sasvim dobro; Srbi i svi Sloveni Vas čuju! Posle uništenja Vaših naroda i zemlje, oni sad dolaze po Slovene i njihova prirodna bogatstva i oni su isto tako brutalni i divlji kao njihovi preci koji su mahali puškama. Molim Vas saopštite Vašim ljudima da mi osećamo njihov bol, mi smo uvek gajili simpatije prema vašem narodu i sad osećamo sadizam vaših ubica na našoj koži. Hteo bih da Vam se zahvalim u ime svih Srba koji samo hoće da budu ostavljeni da žive u miru na svojoj zemlji. Uz Vašu dozvolu, želeo bih da objavim Vaš članak na sajtu Sveslovenskog komiteta .

U svom odgovoru Dejvid Jegli kaže: "Gospodine, potpuno Vam odobravam da upotrebite bilo koji od mojih članaka ako će Vam koristiti za Vašu stvar. Ja sam oduvek iz nekog razloga bio fasciniran i obuzet Balkanom i slovenskim narodom."

 

Milan Čelik

Prepiska između Milana i Dejvida se nastavlja.

Jednom prilikom Milan, između ostalog piše: "Prihvatio sam Vas za svog prijatelja i zamolio čitaoce našeg sajta da Vam se zahvale za stav koji zauzimate. Savest je čudna stvar. Mi smo motivisani da održavamo pravdu čak i kad nismo direktno pogođeni nepravdom. Ja sam sad onespokojen nepravdom i imperijalističkom najezdom na Libiju bez da lično imam neke veze sa tom zemljom. To je moj lični antiglobalizam. Udaljenost ne umanjuje moj moralni integritet. Bilo da je Bosna, Belorusija, Burma i slično, ja marim i vidim isto čudovište kako dejstvuje na svim tim poljima.

A Dejvid, između ostalog odgovara Milanu: "Samo moćnici imaju prava. Oni ih stvaraju. Ne smemo da omalovažavamo moć ratovanja u istoriji. Komanči su izgubili protiv veće sile. Ratnici nikad ne jadikuju.

Ali Srbi nisu izgubili zbog nedostatka moći. Kosovo je ukradeno mešanjem svetskih sila".
 

U svet kao tinejdžer

Milan Čelik rođen je 1947. u Beogradu, a odrastao u Bačkoj Palanci. Sa 16 godina otišao je u Nemačku na izučavanje zanata i sa 20 došao u Kanadu. Godine 1975. diplomirao je nemački jezik i književnost na Univerzitetu Vaterlo. Od 1976. do 1977. studirao kineski na Tajvanu. Diplomirao 1990. istočno-azijske studije na Džork Univerzitetu u Torontu, a 2008. magistrirao kinesku istoriju (Džork Univerzitet). Proputovao 35 zemalja, govori srpski, nemački, engleski, ruski i kineski. Od 2004. godine predsednik je Sveslovenskog komiteta Kanade.

 

Jedinstvo Slovena

– Sveslovenski Komitet Kanade je organizacija koja zastupa interese slovenskih narodnih grupacija u Kanadi – kaže Čelik. – Osnovni cilj joj je da stvara jedinstvo Slovena i koordiniše njihov rad u Kanadi. Ova organizacija promoviše održavanje kulturne baštine slovenskih grupacija Kanade i održavanje slovenskih jezika. Kako se može pretpostaviti imamo članove iz nekoliko slovenskih naroda ali imamo i širi krug saradnika i simpatizera. To se pokazalo i na demonstracijama protiv priznavanja Kosova.
Sveslovenski pokret je imao svoje prvo zasedanje 1848. godine u Pragu, kada su slovenski narodi pod austrougarskim jarmom zacrtali put slobode i jedinstva. Tako je i danas sedište našeg pokreta u Pragu, a Sveslovenski komitet Kanade je jedna od članica tog pokreta.

 

Jegli: Izdaja Srbije je sramota

U svom poslednjem eseju posvećenom Srbiji, Dejvid Jegli 7. novembra 2013. piše, između ostalog:

"Do dana današnjeg, zbog pristrasnih liberalnih medija, većina sveta ne zna šta se desilo Srbiji. Nastavlja se prevara, kvarenje i belosvetska pljačka jednog naroda bez priznanja, bez opravdanja, bez kazne. Hoće li ovo biti sudbina svake zemlje u istom položaju?…

…Mnogo je tekstova o Srbiji ovde napisano, o ironijama i agoniji, o sramoti vlade SAD pod predsednikom Bilom Klintonom i njegovim NATO komandantom Veslijem Klarkom , pa onda posle pod predsednikom Bušom i sada Obamom.

Suština su kriminal i albanski muslimani. Tako je Kosovo postalo "nezavisna" država, heroinska meka za svetsku pokvarenost, za šta su nagrađene takve slavne vođe kao bivši finski predsednik Marti Ahtisari. Mediji nikada nisu spomenuli ovu podlogu zla. "Etnički Albanci" koji su se masovno doselili na srpsko Kosovo predstavljeni su kao – žrtve! A oni koji su im pomogli kao heroji dostojni samo pohvala, bez obzira na istinu.
Srbi su proglašeni za varvare, iako su bili samo beli hrišćanski nacionalisti i rodoljubi, koji su štitili i branili svoje. Liberalni Zapad nije hteo ni da čuje…

…Dabome, novi liberalni režim u Beogradu se očajnički trudi da Srbiju integriše u Evropsku uniju i zahteva od svih Srba da priznaju nezavisno Kosovo. Stoga je nova vlada Srbije izdala Srbe, proglasila ih za ultranacionaliste umesto za rodoljube, i optužila ih za nesaradnju, tvrdoglavost i tome slično, predstavljajući ih ostatku Srbije kao problem…

… Ova izdaja Srbije je međunarodna sramota. Da u njoj ključnu ulogu imaju Sjedinjene Države samo pokazuje do koje mere je vlada SAD postala pokvarena. Obostranačka izdaja je u pitanju. Prosto nepojmljivo.

Masovno doseljavanje neprijateljski raspoloženih stranih zavojevača; međunarodna saradnja sa osvajačima, unosni poslovi i zločinačko podmićivanje; potpuno lažna slika koju stvaraju liberalni mediji. To su elementi ovog kosmičkog zločina. To je pouka iz Srbije za svet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here