Švajcarac italijanskih korena Đani Infantino i u naredne četiri godine biće prvi čovek FIFA. Na Kongresu Međunarodne fudbalske federacije u Parizu, Infantino je aklamacijom dobio novi mandat, do 2023. godine.

 

Infantino koji je bio i jedini kandidat za predsednika FIFA, ovu funkciju obavlja od 2016. godine, kada je u jeku najvećeg skandala u istoriji svetske kuće fudbala, zamenio Sepa Blatera.

Na kongresu 211 članica FIFA Infantino je rekao da je, u odnosu na Blaterovu eru, situacija preokrenuta.

– Ova organizacija je prešla iz toksičnosti, gotovo kriminalne, na ono što bi trebalo da bude – organizaciju koja razvija fudbal, organizaciju koja brine o fudbalu. Transformisali smo je u novu FIFA organizaciju čiji su sinonimi kredibilitet, poverenje, integritet, jednakost, ljudska prava. Setite se u kakvom je stanju FIFA bila. Poslednje tri godine i četiri meseca sigurno nisu bili savršeni. Grešio sam, pokušavao da uradim neke stvari bolje, ali danas na dan izbora, niko ne priča o krizi. Niko ne govori o obnovi FIFA od početka. Niko ne priča o skandalima. Niko ne priča o korupciji – rekao je Infantino.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here