Infektivna klinika: Dramatično upozorenje, ogroman priliv pacijenata

2
Foto: Vesti online
Infektivna klinika

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kaže za RTS da je u poslednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Ona je navela da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

– Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata – izjavila je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

– Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve vaše gledaoce da se maske nose – istakla je Miloševićeva.

Ističe da je na intenzivnoj nezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na respiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

– Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi – naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

– Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savest stvari su krenuli drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude – navela je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mere “nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti”.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here