Inspekcija kontroliše poreklo voća i povrća

0

Kontroliše se voće i povrće na pijacama, kako bi se utvrdilo poreklo (Foto: Ilustracija)
 

Kako se navodi, u toku su kontrole na kvantaškim i zelenim pijacama u celoj Srbiji, koje se obavljaju po preporukama Instituta za javno zdravlje kada je reč o upotrebi primarnih poljoprivrednih proizvoda.

 

Navodi se da je uspostavljena puna saradnja sa kriznim štabovima u cilju pravovremenog obaveštavanja stanovništva a posebno poljoprivrednih proizvođača.

Inspekcija aktivno obilazi ugrožena područja, prikuplja podatke, informiše poljoprivredne proizvođače o preporukama Instituta zajavno zdravlje i nalaže sprovođenje potrebnih mera, saopstilo je Ministarstvo poljoprivrede.

 

Na terenu se, kako se ističe, preduzimaju mere kako na osnovu informacija prispelih iz kriznih štabova ali i po pozivu građana.

 

Fitosanitarna inspekcija juče je na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje upozorila poljoprivrednike koji se vraćaju na svoja imanja sa kojih se voda povlači, da ne ubiraju useve poljoprivrednih kultura koje su bile u kontaktu sa vodom iz poplavnog talasa i ne koriste ih za ishranu, a u cilju sprečavanja pojave crevnih zaraznih bolesti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here