pixabay.com

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića zbog sumnje da je od januara 2020. do 10. juna ove godine obaveštavao organizovanu kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavanja krivičnih dela te grupe.

Optužnim predlogom obuhvaćen je i Filip Golubović, jednog od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Tužilaštvo navodi da postoji opravdana sumnja da je Stolić informacije dostavljao Goluboviću, a on ih dalje prenosio pripadnicima organizovane kriminalne grupe.

Stolić i Golubović terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Stolić je u pritvoru u Požarevcu od septembra gde Više javno tužilaštvo u tom gradu vodi istragu protiv njega zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.

Bio je uhapšen 12. juna i u pritvoru je proveo dva meseca. Pošto za to vreme nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pritvor mu je ukinut po sili zakona 6. avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here