Inter deli Spaletijevu bol za bratom iako se uskoro rastaje s njim

0
EPA/ROBERTO BREGANI

Na zvaničnom nalogu kluba na Tviteru odata pošta preminulom Marčelu (66), rođenom bratu Lučana Spaletija (60).

“Klub izražava duboko žaljenje zbog gubitka koji imaju Lučano Spaleti i njegova porodica”, stoji u saopštenju “neroazura”.

Počivši Marčelo nije imao veze s fudbalom. Bavio se privatnim poslom. Vodio je porodično imanje od oko 50 hektara u oblasti Firence. O svom bratu Lučanu je nedavno govorio u jednom intervjuu. Rekao je za njega da je fanatično posvećen trenerskom pozivu i da mu je Inter bio neprikosnoveno najomiljeniji klub još u ranom detinjstvu.

Kao i prošle sezone, Spaletijeve prve na “Meaci”, Inter se domogao Lige šampiona kao četvrti u italijanskom prvenstvu. I ovaj put kartu za vodeće klupsko takmičenje evropskog fudbala izvadio je u poslednjem kolu, pošto je s mukom pred svojom publikom savladao Empoli s 2:1 pobedonosnim pogotkom Belgijanca Najngolana u 81. minutu. Da je ostalo 1:1, Inter bi u Ligu Evrope, a Empoli bi zadržao status prvoligaša.

Inter nije bio prvak posle titule s portugalskim trenerom Žozeom Murinjom 2010, kada je osvojen i trofej evropskog šampiona, a tripleta je kompletirana trijumfom u nacionalnom kupu. Četvrto mesto, iako vodi u Ligu šampiona, ne zadovoljava klupske pretenzije, a ni gazde iz Kine, pa se, sva je prilika, sprema rastanak sa Spaletijem iako ga ugovor veže do juna 2021.

Njegov naslednik bi trebalo da bude Antonio Konte (49), koji u minuloj sezoni, posle razlaza s Čelzijem u junu prošle godine, nije radio. S njim je Juventus uzeo prve tri od osam uzastopnih titula italijanskog prvaka (2012-19).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here