Foto: Tanjug/AP
FK Sevilja FK Inter

Fudbaleri Intera kao gosti pobedili su Milan u gradskom derbiju 23. kola rezultatom 3:0 i sa 53 boda učvrstili se na prvom mestu Serije A.

Ekipa Antonija Kontea upisala je četvrti uzastopni trijumf u prvenstvu, dok su Roso-neri poraženi drugi meč uzastopno i od vodećeg Intera imaju četiri boda manje. Daleko iza su Roma (utakmica manje) i Lacio sa 43 i Juventus sa 42 boda, uz dva meča manje.

Gosti su u derbiju „Dela Madonina“ poveli već u 5. minutu pogotkom raspoloženog Lautara Martinesa na asistenciju Romelua Lukakua.

Belgijanac je odlično centrirao sa desne strane, a reprezentativac Argentine glavom zakucao loštu u mrežu sa svega nekoliko metara.

Milan je imao spreman odgovor, napadao je uglavnom pretio preko Zlatana Ibrahimovića, međutim, Samir Handanović je sačuvao svoju mrežu i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Nero-zura.

Domaći su još agilnije počeli drugo poluvreme željni da što pre izjednače, imali su nekoliko šansi u kratkom vremenskom intervalu, ali slovenački čuvar mreže bio je nepremostiva prepreka za Ibrahimovića i Roso-nere.

Kazna je usledila u 57. minutu. Sjajno su kombinovali Kristijan Eriksen, Ivan Perišić i strelac Lautaro Martines, kome nije bilo teško da loptu prosledi u gol.

Argentincu je to bio 13 pogodak ove sezoni i samo još jedan mu nedostaje da izjednači najbolji učinak iz sezone 2019/20.

Tačku na odlično izdanje svog tima stavio je Lukaku u 66. minutu. Snažni napadač je sve sam uradio i preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u desni ugao Donaruminog gola za velikih 3:0.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov je ceo meč odgledao sa klupe za rezervne igrače Intera.

Nero-azuri u sledećem kolu dočekuju Đenovu, a Milan očekuje još jedan derbi, sa Romom u Rimu. Pre toga, u četvrtak 25. februara, ugostiće Crvenu zvezdu u revanš utakmici 1/16 finala Lige Evrope (prvi duel 2:2).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here