“Neroazuri”, koji imaju sve pobede u gostima od početka italijanskog prvenstva, jedini su pravi takmac osmostrukom uzastopnom šampionu Juventusu za titulu prvaka.

I u 13. kolu Serije A Inter se dokazao kao pretendent na tron Apenina. Savladao je s 3:0 Torino na njegovom igralištu golovima Argentinca Lautara Martineza u 12. minutu, holandskog halfa Stefana de Vreja u 32. i tamnoputog belgijskog napadača Romelua Lukakua u 55.

“Neroazuri”, koji titulu prvaka Italije nemaju od 2010, kada su pod vođstvom portugalskog trenera Žozea Murinja bili i evropski šampioni i pobednici nacionalnog kupa, i dalje jedini dišu za vrat vodećem Juventusu. Uzeli su bod manje od “bjankonera”, ali jedini od početka sezone imaju sve pobede u gostima, svih sedam (Juventus 5-2-0), što im je i klupski rekord.

Tako je u gostima startovao i Lacio 2002/03, a bolje samo Milan 1992/93. i Juventus u prošloj sezoni sa po osam pobeda uzastopce. Torinski “crno-beli” su u devetoj utakmici uzeli bod protiv Atalante u Bergamu (2:2).

Da bi se Inter poravnao s njima i gradskim rivalom u rekordu, moraće da savlada i Fiorentinu u Firenci 15. decembra, u 16. kolu, a 5. januara, u 18. kolu, i Napoli pod Vezuvom da bi to najbolje ostvarenje prigrabio samo za sebe.

Takođe, Inter, pod rukom novog trenera Antonija Kontea, postigao je 11 pobeda u prvih 13 kola (i Juventus). Toliko ih nije imao još od 1950.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here