Invalidi i hendikepirani štrajkuju glađu

0

 

Išli su i u protestnu šetnju Beogradom, ali ništa

 

 

"Elmaz Ličina i Tufo Plojović odbijaju da prime pomoć Hitne službe, a Mile Kostić je završio na Internom odeljenju. Ismet Kriještorac je prebačen u Beograd u bolnicu, a Halil Muković je odbio da prima hemodijalizu", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Halko Društinac.

 

On je istakao da radnici ostaju rešeni da "štrajkuju do kraja" i da neće pristati na kompromise. "Tražimo da nam se plati ono što nam pripada po izvršnim presudama", rekao je Društinac.

 

 

Štrajkači, njih 14 invalida rada i 6 hendikepiranih lica, traže isplatu 21 neisplaćenog ličnog dohodka i isplatu razlike u ličnim dohodcima od 1991. do 2003.godine.

Invalidima duguje i Fond PIO i to na osnovu razlike koja sleduje invalide treće kategorije. Dugovanja PIO fonda su različita, od 350 hiljada do milion dinara na osnovu izvršne presude od 2004.godine.

 

Radnici traže isplatu na osnovu izvršnih i pravosnažnih presuda Okružnog suda u Novom Pazaru i Trgovinskog suda u Kraljevu koji je potvrdio da postoji dug. Tri osobe koje su u štrajku još nemaju izvršne presude, ali njihovi sporovi uskoro treba da budu okončani pred Vrhovnim sudom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here