EPA/Abedin Taherkenareh
Iranski vojnici

Iran je na obeležavanju prve godišnjice ubistva komandanta Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija, u napadu koji su prošlog januara izvršile SAD dronom u Iraku, poručile da njegova smrt neće zaustaviti iranski otpor Sjedinjenim Državama, i da se to ubistvo neće zaboraviti.

General Ismail Gani, komandant Kudsa, dela elitne Revolucionarne garde Irana, koji je nasledio Sulejmanija, rekao je danas da je Iran i dalje spreman da odgovori.

– U vašoj kući se može pojaviti neko ko će vam uzvratiti za zločin – poručio je Gani u televizijskoj emisiji povodom obeležavanja godišnjice održane na Teheranskom univerzitetu, prenosi Rojters.

Predstavnici iranskih regionalnih saveznika i pokreta u Libanu, Iraku, Siriji, Jemenu i Gazi takođe su govorili na današnjem obeležavanju godišnjice.

Dva američka bombardera B-52 prebačena su u sredu na Bliski istok u, kako su američki zvaničnici rekli, poruci odvraćanja Iranu uoči prve godišnjice.

– Ovakvi američki nestašluci neće odvratiti Kuds silu da nastavi putem otpora – reagovao je iranski general Gani na ovaj potez SAD.

U četvrtak je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif optužio američkog predsednika Donalda Trampa da pokušava da izmisli izgovor za napad na Iran i rekao da će se Teheran braniti silom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here