Iran: SAD i Izrael ubili nuklearnog naučnika

0

 

"Bomba kojom je ubijen gospodin Masud Ali Mohamadi, nuklearni naučnik i posvećeni i revolucionarni profesor teheranskog univerziteta, aktivirana je daljinskim upravljačem", navodi IRIB na svom veb sajtu, a treba pomenuti da Iranci nazivaju Izrael ’’cionističkim režimom”.

 

Profesor Masud Muhamedi je upravo izašao iz svoje kuće da ode na posao kad je grunula eksplozija, javila je iranska državna televizija. Eksplozija je, kako prenosi AP, porazbijala prozore na profesorovoj kući u teheranskoj četvrti Kejtarija.

 

Teheranski javni tužilac Abas Žafari Dolatabadi potvrdio je da je ubijen profesor nuklearne fizike Muhamedi, dodavši da do sada niko nije uhapšen.

 

Državna televizija opisala je Muhamedija kao "doslednog sledbenika" revolucije kojom je 1979. srušen šah Reza Pahlavi i uspostavljena islamska republika.

 

Postoje špekulacije da je smrt naučnika sabotaža nuklearnog programa Irana, koji je naišao na veliku osudu i neodobravanje zapada, posebno SAD.

 

Ubistvo profesora dogodilo se u vreme povišenih tenzija u Iranu, sedam meseci posle predsedničkih izbora, na kojima je pobedu odneo Mahmud Ahmadinežad.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here