pixabay.com

Predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva sa Iranom Jasmina Karanac sastala se sa šefom parlamentarne delegacije Irana Golamreza Katebom.

Karančeva i Kateb su ocenili da je politička i parlamentarna saradnja dve zemlje na visokom novou, saopšteno je iz Skupštine.

U saopštenju se navodi da je Jasmina Karanac razgovarala sa četvoročlanom parlamentarnom delegacijom iz Irana o unapređenju bilateralne saradnje i nastavku međusobnog podržavanja dve zemlje na međunarodnom planu.

Navodi se da su obe strane izrazile očekivanje da će doći do skorog susreta na nivou predsednika država, kao i da će se unaprediti ekonomska saradnja i trgovinska razmena.

Jasmina Karanac je zahvalila Katebu na „principijelnom stavu njegove zemlje u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova“ i istakla da veruje da ga Iran, nasuprot pritiscima koje trpi, neće promeniti.

Kateb je kazao da Iran neće promeniti svoj stav o Kosovu, upoznao je Karančevu sa situacijom povodom uvođenja sankcija Iranu i naveo da je iranski narod sporeman da plati visoku cenu radi očuvanja svoje nezavisnosti.

On je još jednom zahvalio srpskom narodu koji je ostao uz Iran i pored spoljnih pritisaka i istakao da jačanje veza parlamentaraca doprinosi boljem upoznavanju dva naroda i dovodi do unapređenja bilateralnih odnosa.

2 KOMENTARA

  1. a ko to Iran pritiskuje da arnautski copor neandertalaca prizna za drzavu. — mislim, da su ovo prazne reci, ko sto su i prazne pretnje genocidne amerike. — samo ,,nasem,, cobaninu vukodlaku u runu ovcijemu, /mesto hermelina/, sa palicu i dvema bubrezima, odgovara takva mutljavina.
    cik Iranu pridji granicama, a o oduzimanju njihovog i jednog kamena nema govora. — ne turajte u tudja usta to sto vi volite predsednice.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime