Opština Irig ozbiljno je shvatila razvoj turističke ponude, pa će tako početkom oktobra u Vrdniku biti otvoren hotelsko-turistički kompleks Fruške Terme, dok je u toku i izgradnja Staze zdravlja dužine 1,96 kilometara. Ona će povezati Banju Vrdnik sa Vrdničkom kulom, na trasi gde sada postoji zemljani put, dok se gondola podrazumeva. I to nije sve: u maju je najavljena i izgradnja jedinstvenog Šumskog selfnes centra u Šatrincima.

Radovi koji će oplemeniti Irig i privući turiste podrazumevaju asfaltiranje, postavljanje bankina, javnu rasvetu i saobraćajnu signalizaciju na putu kojim će se kretati pešaci, biciklisti i motorna vozila.

– Plan je da se na početku deonice, prvih 230 metara, koristi kamena kocka, a ostatak će biti asfaltiran. Zahvaljujući tome, u Stazi zdravlja će moći da uživaju apslutno svi, bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje, rekla je Bojana Drinić iz Opštine Irig za portal e-kapija.

Kako je objasnila, turistički kapacitet Iriga biće povećan novim pešačkim stazama koje inače manjkaju Vrdniku. On će biti obogaćen i novim sadržajima u obuhvatu Vrdničke kule, kao što su zip-lajn, novoizgrađeni hotel Fruške terme, gondola sa čijom gradnjom će se početi na zimu (planirano vreme početka radova je zima). Tako će se Banja Vrdnik povezati sa novim, ali i postojećim sadržajima kao što je etno-kompleks Vrdnička kula, koja je inače svojevrstan istorijski spomenik.

Vrednost celog projekta iznosi oko 114,5 miliona dinara koje je, za izradu staze, odobrila Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

S obzirom na to da razvoj turizma Irigu ide uzlaznom putanjom, nameće se i pitanje da li u toj opštini ima dovoljno smeštajnih kapaciteta. Prema podacima Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj, opština trenutno raspolaže sa oko 2.000 ležajeva.
Mapa koja prikazuje u čemu je koja država bolja od svih ostalih

– Prema podacima Službe za imovinsko-pravne poslove i urbanizam Opštine Irig, kada je u pitanju Banja Vrdnik, izdato je više građevinskih dozvola za izgradnju objekata čija svrha je kuća za odmor/apartman, kao i za tri manja hotela – kaže Bojana Drinić koja je istakla da je jedan od starateških ciljeva ove opštine i razvoj vinskog turizma i sadržaja u vezi sa njim.

Na tu temu treba pomenuti kompleks Sanitas koji je kupila Vinarija Kovačević iz Iriga, i koji će biti pretvoren u hotel koji će imati u svom sklopu spa-centar, teniske terene i brojne druge sadržaje.

Izvor: Daljine.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here