Isa Mustafa novi predsednik Skupštine Kosova

0

Novi predsednik Skupštine Kosova: Isa Mustafa
 

Od prisutnih 83, "za" je glasalo 65 poslanika, a poslanici Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija nisu prisustvovali glasanju.

 

Izboru Ise Mustafe za predsednika parlamenta, prethodio je prekid sednice.

 

Predsedavajuća parlamentom, koja je i najstarija poslanica, Flora Brovina zaključila je raspravu, nakon što su poslanici napustili salu nezadovoljni njenim vođenjem sednice, ali i predlogom novog kandidata za predsednika parlamenta Demokratske partije Kosova (DPK) premijera Hašima Tačija.

 

DPK je predložio Agima Alijua, umesto dosadašnjeg kandidata Arsima Bajramija.

Prvi su salu napustili poslanici koalicije okupljene oko Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramuša Haradinaja, potom i pokreta "Samopredeljenje" Aljbina Kurtija, a to su na kraju učinili i poslanici DPK-a.

 

Iako je sednica završena, u skupštinsku salu vratili su se poslanici okupljeni oko koalicija partije Ramuša Haradinaja i pokreta "Samoopredeljenje" i predstavnici manjinskih partija.

 

Kako bi nastavili rad i izabrali za predsednika parlamenta Isu Mustafu, oni su razrešili predsedavajuću Floru Brovinu i na njeno mesto postavili Milku Vuletić sa Izborne liste "Srpska". Za postavljenje Milke Vuletić od 83 poslanika, glasalo je 82.

 

Poznavaoci prilika u kosovskom parlamentu, rekli su agenciji Beta da je izbor Ise Mustafe nezakonit i da on nije mogao da bude izabran, jer je sednica već bila zaključena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here