Iščekuje se hapšenje Dudakovića – bosanskog Ljiljana

0

 

Atif Dudaković: Ljiljan Bosne kako su ga zvali saborci

 

 

"Mislim da se čeka samo pogodan politički trenutak da se Dudaković uhapsi, jer postoje brojni dokazi koji ga terete za teške ratne zločine. Taj trenutak će morati da odgovara političkim i pravosudnim strukturama iz Federacije BiH da ne bismo ispali "gubitnici“ kao u slučaju "Ganić“, rekao je Dolić.

 

Dolić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ocenjuje da je slučaj Dudaković "klasična pravna lakrdija i da je neverovatno to što još nije procesuiran“.

 

"Siguran sam da će se to, ipak, dogoditi i da će ga ruka pravde stići. Ako je nevin, neka to dokaže, a ako je kriv, neka ide na robiju. Prema onome što je meni poznato u vezi sa njegovim slučajem, on je odavno trebalo da bude u zatvoru i tako bi verovatno i bilo da živimo u nekoj normalnoj zemlji", istakao je Dolić za "Pres RS".

 

On je rekao da ima informacije da je istraga u ovom slučaju završena, kao i da je sam Dudaković svestan da će ubrzo biti podignuta optužnica protiv njega i da će završiti "iza rešetaka", zbog čega već radi na pripremanju odbrane, sakuplja novac i traži advokate.

 

Govoreći o bivšem lideru Demokratske narodne zajednice BiH Fikretu Abdiću, koji se nalazi u zatvoru u Puli, Dolić je rekao da je zdravstveno stanje Abdića odlično, iako je već devet godina u tamnici.

 

"Nije sporno da je Abdić imao montirani sudski proces. Suđenje Abdiću svojevremeno su u Cavtatu dogovorili Izetbegović i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, jer je Fikret smetao mnogima kao živi svedok ratnih i poratnih događaja", naveo je Dolić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here