Isidora Bjelica: Nemam pare za lekove!

0

Revoltirana ponašanjem čelnika banke kod kojih već 18 godina ima otvoren račun, Isidora Bjelica ne može da shvati da su je kao klijenta ostvili na cedilu u trenutku kada se bori sa opakom bolešću.

 

Nesreća nikad ne ide sama: Isidora Bjelica u teškoj situaciji
 

– Moji mesečni troškovi su jezivi, jer su lekovi koje koristim, kako bih se izborila sa tumorom, veoma skupi, a ja imam mnogo terapija. Zbog toga sam pre šest meseci tražila od banke da mi povećaju minus kako bih mogla da se lečim i oni su mi ga uvećali tri puta, iako toliko nisam tražila. Pre nekoliko dana obavestili su me da mi je ukinut minus i zarobili mi sva sredstva koja sam imala na računu. Kada sam ih pitala zašto, samo su mi rekli da je to odluka Narodne banke Srbije, a oni su me pismeno obavestili da to nije tačno i da svaka banka samostalno donosi takve odluke. Poneli su se prema meni kao da sam đubre i još me lažu – revoltirana je Isidora, koja je čak menadžmentu pisala imejlove i objasnila im o kakvoj se situaciji radi i da joj je novac potreban za lekove.

 

– Niko me nije udostojio odgovora i počinjem da mislim da je ovo već neka vrsta političkog ili ličnog odnosa prema meni, jer čak i dok sam isplaćivala lizing, nisu mi ukinuli minus. Da stvar bude još neshvatljivija, meni kod njih za četiri meseca ističe

Isidora Bjelica proživljava dramu zbog tumora

kredit. A vrlo dobro znaju da, kada sam najviše zarađivala, kod njih sam uplaćivala novac. Lako ću promeniti banku, ali me vređa taj odnos i način ophođenja prema nekome ko je godinama uz njih, a sada kada je meni potrebna pomoć, njih ne zanima. Iako je to njihovo legitimno pravo, nije ljudski i moralno, kaže Isidora, koja svakodnevno odlazi na terapije i redovno na kontrole:

 

– Sa ovom bolešću se nikad ne zna, ali se ne predajem, slušam savete lekara i guram, borim se da istrajem. Koliko ću uspeti, to ni oni, ni ja ne znamo. Trebalo bi da izbegavam stres, ali pošto živim u Srbiji, to je nemoguće. Evo, vidite i ovo sa bankom me potpuno poremetilo, a morala bih da se smirim, očajna je Isidora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here