Isključi svetlo na 60 minuta

0

Centralni događaj biće održan ispred Starog dvora u Beogradu gde će, od 20:30 do 21:30 časova, biti pogašena svetla na toj zgradi, ali i na zgradi Predsedništva, Vlade Srbije, pojedinim ministrastvima i svim beogradskim mostovima, rekla je Dimovićeva na konferenciji za novinare.

Akcija "Sat za našu planetu – isključi svetlo na 60 minuta" u organizaciji "World Wide Fund For Nature" (WWF) prvi put je organozovana u Sidneju 2007. godine.

Ove godine ista akcija biće održana u oko 100 gradova sveta i više od 4.000 gradova.

WWF je nezavisna organizacija, koja se bavi zaštitom prirode sa skoro pet miliona pristalica i globalnom mrežom u više od 100 zemalja.

Ona je istakla da je cilj akcije, koja se ove godine drugi put sprovodi u našoj zemlji, da se što veći broj ljudi i institucija priključi projektu kako bi se poslala jedinstvena poruka o značaju uštede energije, kao i njenog uticaja na klimatske promene.

Dimovićeva je podsetila da je Nikola Tesla još pre 115 godina ukazao na uštedu i korišćnje alternativnih izvora energije.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan ukazao je da je važno da državne institucije podrže ovakve i slične akcije nevladinog sektora, "kako bi svi zajedno pokušali da pomognemo planeti Zemlji".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here