pixabay.com

Iako ste verovatno čuli dosta priča osoba koje su u vezi ili braku bile prevarene, ljubavnici i ljubavnice retko dobiju reč. Nije loše čuti i njihovu stranu, bilo da se radi o lekcijama koje su naučili iz tog iskustva ili o tome koliko su zapravo bili svesni šta čine.

Devet korisnica Reddita progovorilo je o svojim iskustvima “druge žene”.

U početku mu nisam verovala

“Poslednju vezu sam započela kao ‘druga žena’ i poverenje koje sam imala u njega bilo je od početka vrlo loše. Bili smo zajedno sve vreme. Nisam imala vremena za svoje prijatelje i izolovala sam se od svega. Od srećne osobe pune samopouzdanja, postala sam nesigurna u sebe i svoju vezu. Dakle, ako razmišljate o tome, nemojte to raditi. Postoji toliko mnogo drugih ljudi i apsolutno bi trebalo da razmislite o započinjanju veze u kojoj možete potpuno verovati drugoj osobi, jer ćete u ovakvom slučaju uvek razmišljati o tome kako je sve počelo.”

Trebalo je da prepoznam obrazac

“Dva puta sam imala ovakvu situaciju. Oba puta, osoba je već jednom nogom napuštala brak, a za jednu nisam ni znala u početku veze da je u braku – jednostavno nikad nisu pričali o drugoj osobi. Bili smo samo u prijateljskom odnosu kad sam saznala. Obe veze su završile tako što sam bila prevarena. Bila sam uverena da će napustiti ženu. Volim da kažem da sam to zaslužila jer mi se to dogodilo dva puta, zaista sam prepoznala obrazac, ali okolnosti na početku obe veze su bile toliko različite da nisam ni shvatala da obrazac postoji.”

Takve veze retko uspevaju

“Iako nije došlo do fizičkog preklapanja, tip me držao četiri meseca ‘na čekanju’, dok je odlučivao šta će sa tadašnjom devojkom s kojom je bio sedam godina. Kad sam rekla da mi je dosta čekanja, počela sam da se osećam grozno i kao varalica. Tada ju je ostavio i počeo da izlazi sa mnom. Na kraju je bio ogorčen i zao prema meni (mislim da je to delimično zbog njegove krivice zbog toga kako je počelo) većinu od tri godine koje smo proveli zajedno. Nakon što je odbacio mojih više očajničkih molbi za terapeutsko savetovanje za parove, pozlilo mi je od njegovog ponašanja i na kraju sam ga ostavila zbog drugog momka (ironično). Zbog toga mi je učinio život paklenim. Nemojte to raditi. Vrlo retko uspe.”

U braku smo 16 godina

“Tehnički sam bila druga žena, ali… Upoznali smo preko interneta kasnih 90-ih. Bili smo prijatelji zatim smo se onlajn ‘zabavljali’, ali nismo bili monogamni. Bio je u vezi kad smo se upoznali. Odselio se od svoje devojke pre nego što smo se upoznali licem u lice. Kad smo se upoznali licem u lice, postali smo monogamni. Otprilike šest meseci kasnije preselio se u moju državu. Nakon što se odselio, bivša mu se na svake dve godine, kad se napije, javi i pošalje mejl ‘Želim biti/volela bih da sam…’. A, mi smo u braku 16 godina.”

Brinulo me to na početku veze

“Počela sam kao druga žena. Razveo se (u roku od mesec dana nakon što smo priznali svoja osećanja jedno prema drugom), nismo se viđali dok se razvodio, otišao je na savetovanje sa svojom tadašnjom suprugom da joj kaže da ne želi da bude u braku s njom. Ponašao se što je moguće časnije, nije lagao sebe, mene ili nju, pa sam pretpostavila da je varao iz razloga za koji je rekao da jeste, a to je da je bio više zaljubljen u mene nego u nju. Brinulo me to na početku veze, ali on se uvek ponašao transparentno i pošteno pa sam mu počela verovati. Sada imamo dvoje dece i u braku smo.”

Oboje smo naučili važne lekcije

“Tehnički sam bila ‘druga žena’ i ponekad se i dalje osećam užasno zbog toga. U to vreme sam imala opravdanje, jer je ona bila loša osoba i ponašala se prema njemu kao prema apsolutnom smeću. Krala je od njega, lagala ga, bila je najrealniji primer ‘lude devojke’ pre nego što se on počeo udaljavati od nje. Jako je želeo da ostane s njom jer su se poznavali još iz vrtića, ali kako je vreme prolazilo, shvatao je koliko je toksična i koliko njegova veza sa mnom stvari čini još gorim. Evo, 12 godina kasnije smo venčani, s detetom na putu i uopšte se ne brinem zbog toga. Oboje smo naučili vredne lekcije u toj havariji i ne mislim da će on napraviti istu stvar sad kad smo stariji, zreliji i okolnosti su sasvim drugačije”.

Proganjala sam ga

“Ja sam samo nakratko bila druga žena. Takođe ja sam bila ta koja je to podstakla, proganjala sam ga, a ne obrnuto. Dva dana nakon što smo imali intiman odnos završio je sa bivšom, s kojom je ionako planirao da raskine (što zvuči kao izgovor, ali on ima dokaz svojih namera) i od tada smo zajedno. Rekao mi je da ta devojka postoji taj dan kada smo ušli u vezu i priznao da je u naš odnos ušao već s jednim minusom. Uvek sama se brinula da se to neće ponoviti, ali on je bio vrlo transparentan i shvatao je moj strah. Čini me neverovatno srećnom i tako mi je drago što sam ga upoznala, pa mi to olakšava strahove.”

Volela bih da nam je veza počela drugačije

“Zaista je teško. Verujem svom dečku, zaista. Ali postoji glasić u glavi koji mi ponekad govori da sam idiot. Način na koji smo otpočeli odnos sigurno nije bio idealan, žalim zbog puno toga, ali ja ga volim. Volela bih da nije počelo tako kako jeste, ali dovelo nas je do odnosa kojeg danas imamo i uvek se podsetim na to kad imam takav osećaj. On me voli, a i ja njega. Ono što je on učinio bilo je loše, a i ja sam bila loša jer sam učestvovala u tome. Ipak to nije naš identitet. Doneli smo strašnu odluku i znam da zbog griže savesti koju smo osetili to nije nešto što bismo oboje hteli da ponovimo više ikad u životu.”

Samo je prestao da se javlja i šalje mi poruke

“Užasno. Uopšte nije to spomenuo, sve vreme smo se družili i dopisivali, i baš smo se zabavljali. Onda me jednog dana iznenada blokirao na Instagramu i prestao da se javlja i šalje mi poruke. Ispostavilo se da je sve vreme imao devojku i samo je pokušao da je nauči lekciju o ‘uzimanju zdravo za gotovo’. Tako da ju je ignorisao tri meseca dok je izlazio sa mnom. Ona ne zna da je izlazio s drugima i pronašla sam njen Instagram profil i izgledaju jako srećno, a ona objavljuje svakakve stvari braneći svog muškarca. On zapravo nije sve to što ona navodi, a ja se osećam užasno jer bih kao devojka htela da znam da li je moj dečko s kojim sam četiri godine radio neke stvari. Ona ipak ne izgleda kao neko ko će se obazirati na poruke nasumične devojke na Instagramu. Osećala sam se užasno izigrano”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here