“Islamska država nije pala s Marsa, stvorili su je Amerikanci”

0

Toliko su se upinjali da sruše Asada da su na kraju stvorili zver. Isto je bilo i u Avganistanu
 

"Islamska država nije nastala sama od sebe. To je rezultat svesne, namerne aktivnosti nekoliko država iz Persijskog zaliva, saveznika SAD i same Amerike. Dugo su bili opsednuti svrgavanjem sa vlasti predsednika Bašara al Asada i svakome su pružali finansijsku podršku", istakao je Puškov.

 

On je danas u Dumi predstavio nacrt saopštenja pod nazivom "Velika i masovna kršenja verskih i etničkih prava u svetlu pogoršane situacije u Siriji i Iraku". Naglasio je da su "zlonamerne izjave u kojima se navodi da su Amerikanci podržavali samo umerene oružane grupacije i nijedne druge".

 

"U Siriji nema umerenih grupacija i to je rezultat stava SAD i njihove politike", rekao je Puškov.

 

Prema njegovim rečima, SAD i njihovi NATO saveznici pokazuju "iznenađujuću blagost" prema Islamskoj državi po trgovinskim i ekonomskim pitanjima.

 

"Islamska država trguje naftom na tržištu. Kako je to moguće? Teroristička organizacija koja je odsekla glave zapadnim državljanima, iskorišćava pravo trgovca naftom. Niko ne preduzima nikakve sankcije. Da li je iko čuo američkog državnog sekretara Džima Kerija da traži sankcije protiv Islamske države? To ukazuje na način na koji SAD zaista tretiraju Islamsku državu", kategoričan je Puškov.

 

On je pozvao međunarodnu zajednicu da zauzme jedinstven pristup u vezi sa borbom protiv terorizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here