Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Taman što je priča o vređanju Dušana Vlahovića u Bergamu arhivirana, ponovo je “isplivala” na površinu. Pre tačno mesec dana prilikom gostovanja Fiorentine ekipi Atalante, navijači domaćeg kluba nazvali su srpskog fudbalera “ciganinom” što je naišlo na osudu gazde Viole, Roka Komisa.

– Nije mi se svidelo to što su uradili. Pre dve godine su rasistički vređali Dalberta, a ove godine su Dušana Vlahovića prozvali “ciganinom” dok je davao intervju – rekao je tada Komiso.

Međutim, sada se na Tviteru pojavio video gde se tačno čuje kako preko 5.000 navijača naziva Vlahovića pogrdnim imenima (“Sei uno zingaro” – “Ti si ciganin”), dok je njemu jako neprijatno pred kamerama italijanske televizije dok daje intervju posle utakmice.

Srpski fudbaler se nekoliko puta okrenuo prema najvatrenijim pristalicama Atalante, ali ništa im nije uzvratio. Korisnici društvenih mreža su sve ovo okarakterisali kao veliki skandal, a još veća bruka je što Serija A nije pokrenula nikakav disciplinski postupak protiv tima iz Bergama zbog rasističkog ispada njegovih navijača. Ostaje da vidimo da li će novi pritisci javnosti uroditi plodom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here