Istina je naš svedok i dokaz

0

Oliver Ivanović je jak čovek, smatra njegova supruga Milena Popović


 

Kako se Oliver oseća, kakvo mu je zdravlje i koliko često ga posećujete?
– Oliver je dobro. Drži se. Jak je on čovek. Naučio je da se nosi s teškim situacijama u životu. Iskreno, nije očekivao da će se nešto ovako dogoditi, ali dogodilo se, i sada je borba neminovna. Verujem u njega i njegovu snagu. Porodica ga posećuje dva puta nedeljno, što mu mnogo znači i daje mu volju i snagu da se bori da ispravi nepravdu.

Odbijene posete

Nadavno je Mehi Omeroviću zabranjena poseta Oliveru. Je li bilo još takvih slučajeva?
– Osim Omeroviću, poseta je odbijena i Aleksandru Vulinu, dok je još bio ministar za Kosovo i Metohiju. Sve sam sigurnija da je Oliver politički zatvorenik. Euleks pravosuđe to svojim ponašanjem sve jače dokazuje. Ne priznaju garancije koje su važile u Hagu, zabranjuju posete Oliverovim prijateljima. Očigledno je da o njemu odlučuje neko ko je iznad suda i pravosuđa.

 

Da li se i kada očekuje podizanje optužnice?
– Odmori su, ništa se ne dešava. Kod prošlog produženja pritvora je napomenuto da se optužnica uveliko priprema, ali od tada su prošla skoro dva meseca, i ništa. Sedam meseci je dovoljno da se okonča istraga za koju znamo da je počela mnogo ranije. Ali, nekome očigledno nije. Optužnica je, kako kažu, u pripremi. Uskoro ćemo saznati šta to znači. Oliver je nevin, nemoguće je da postoje validni dokazi protiv njega. Ali, i ako dođe do podizanja optužnice i suđenja, spremni smo jer je istina na našoj strani.

 

Čovek posebnog kova

Koliko je pritvor naneo štete Oliverovoj ličnosti, a koliko njegovoj političkoj karijeri?
– Ovo što se desilo Oliveru je zaista strašno. Ali, on je poseban čovek, i sigurna sam da će i iz ovog izaći jači. Mislim da neće naškoditi njegovoj političkoj karijeri jer će dokazati svoju nevinost.

Koliko država Srbija pomaže u ovom slučaju? Da li ste zadovoljni?
– Oliver je zadovoljan angažovanjem Srbije po pitanju njegovog slučaja, i mi smo joj zaista zahvalni na podršci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here