Srpski centar Nikola Jokić odigrao je najbolju utakmicu u karijeri pošto je u porazu svog Denvera od Sakramento Kingsa, 119:114, postigao neverovatnih 50 poena i tako oborio svoj lični rekord po broju ubačenih koševa. 

Srpski centar je bio izuzetno raspoložen tokom čitavog meča. Imao je šut za dva 17/27, za tri poena 3/5 i bacanja 7/7. Dodao je i 12 asistencija uz 8 skokova, za 22. uzastopni dabl-dabl ove sezone.

Na ovom meču zbog povrede nisu igrali Džamal Marej, Fakundo Kampaco, kao i Geri Heris, a delovalo je da je Nikola Jokić jedini raspoloćeni igrač u timu Nagetsa.

Tokom čitavog meča Nikola je razigravao je saigrače i brzo došao do tri asistencije, a na prve poene morao je da sačeka četiri minuta.

Na drugoj strani je raspoložen bio ruki Halibarton, pratio ga je sjajni Holms koji je na poluvremenu šutirao 5/5 i Kingsi su došli do +5. Ipak, Jokić uspeva da nadoknadi prednost pa su domaći košarkaši na poluvreme otišli sa +1.

U nastavu, Kingsi ponovo pojačavaju ritam meča i dolaze do +6, krajem 3. četvrtine u kojoj je Jokić stigao do 22. dabl-dabla sa 20 poen i 10 asistencija.

Do kraja, viđena je velika borba. Kingsi serijom 5:0 otvaraju poslednju četvrtinu i dolaze do dvocifrene prednosti, prve na meču za bilo koju ekipu.

Nastavili su u istom ritmu i došli do +14, a u prvih pet minuta poslednje četvrtine sve poene je ili postigao ili asistirao Jokić.

Jokić je nastavio u istom ritmu i jednostavno je bio nezaustavljiv. Pogodio je pet šuteva zaredom iz reketa i na četiri minuta do kraja vratio Denver na šest poena zaostatka. Došao je i do 40 poena, ali niko drugi ništa nije mogao da ubaci. Do samog kraja Nagetsi su jurili zaostatak rivala, Jokić je pogađao sve, ali nedovoljno za preokret i pobedu.

Pored Jokića, Milsap je ubacio 14 poena, po 11 su dodali Barton i Moris, dok je Grin imao 10.

Kingse su do pobede predvodili Barns sa 28 poena, Foks sa 24, Halibarton sa 23 i Holms sa 21 poenom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here