beleske.com

“VE: conf: From 0 to 1” je besplatna IT konferencija koja će biti održana 14. juna u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i na jednom mestu okupiti veliki deo srpske IT scene. Približno 200 stručnjaka i studenata informacionih tehnologija će učestvovati na konferenciji. Ovo je prvi događaj ovog tipa koji zajedno oraganizuju kompanija Vega IT Sourcing i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju više oblasti informacionih tehnologija. Učesnicima će višegodišnji profesionalci u svojoj struci preneti iskustva i znanja u oblasti veb programiranja, iOS i testova softverskih proizvoda. Osim navedenih, neke od tema o  kojima će biti reči su izbor tehnologije za razvoj projekta i kako steći naviku pisanja čitljivog koda.

Pored predavanja o tehničkim temama, učesnici će takođe imati priliku da nauče kako mogu na najbolji način da se pozicioniraju u očima poslodavca i napreduju u svojoj karijeri. Kroz predavanja o tome kako se pripremiti za intervju i kako  se izdvojiti od ostalih kandidata učesnici će steći osećaj na koji način poslovni svet funkcioniše i dobiti korisne savete koji će im pomoći da se u njemu lakše snađu.

IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1” nema samo edukativni, nego i humanitarni karakter. Za svakog prijavljenog učesnika kompanija Vega IT Sourcing će donirati sredstva u dobrotvorne svrhe.

Učešće na konferenciji je besplatno i prijave za učesnike su još uvek otvorene.

Ovaj projekat će upotpuniti paletu događaja koje EESTEC LC Novi Sad već dugi niz godina organizuje, od kojih vredi izdvojiti sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, potom Soft skills Academy, EESTech Challenge i mnogobrojne internacionalne projekte i studentske razmene. EESTEC kao neprofitno, nepolitičko udruženje studenata ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Lokalni komitet Novi Sad čine studenti volonteri, a udruženje svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here