AP Photo/Antonio Calanni

Azuri se nadaju da bi u Kataru mogli da igraju kao njabolje plasirana selekcija na rang listi FIFA, a umesto Ekvadora kojem preti eliminacija.

Makedonija je načinila senzaciju u baražu za Svetsko prvenstvo, eliminisala je Italiju, samim tim Azuri drugi put uzastopno neće učestvovati na završnoj smotri. Ili možda hoće?

Italijani se ipak još uvek nadaju da mogu da se takmiče na Mondijalu u Kataru, a nadanja temelje na činjenici da su trenutno najbolje plasirana selekcija koja nije ostvarila to pravo.

Dakle, Italijani kao Italijani, ne bi imali ništa protiv da se na Mondijalu pojave na uštrb neke druge selekcije. Ovoga puta “žrtva” bi mogao da im bude Ekvador.

Ova južnoamerička selekcija se plasirala na završni turnir kroz kvalifikacije, ali su ih Čileanci optužili da su falsifikovali papire Bajrona Davida Kastilja, koji je prema njihovim navodima zapravo Kolumbijac.

Uz to, prema tvrdnjama Čileanaca, Kastiljo je rođen 25. jula 1995. godine u kolumbijskom gradu Tomaku, a ne 10. novembra 1998. godine u Ženeral Viljamilu u Ekvadoru.

FIFA nije imala kud, pokrenula je istragu, tako da Ekvador sada strepi za plasman na SP. Iako su žalbu uložili Čileanci, koji smatraju da treba da zamene Ekvadorce, na Mondijal bi mogla Italija.

Zanimljivo, to je na nacionalnoj televiziji saopštio predsednik golf federacije Italije Franko Kimenti.

– Moguće je da će se Italija spasiti i igrati na Svetskom prvenstvu. Postoje veće šanse za to nego što svi misle. Čini se da bi Ekvador mogao da plati zbog velike greške i postavljanja u tim igrača koji nije imao pravo nastupa – kazao je Kiment, koji je potom nastavio:

– Postoji pravilo FIFA koje nalaže da se u “slučajnim situacijama” reprezentacija sa najvišom pozicijom na rang listi plasira na Svetsko prvenstvo. U ovom slučaju to je Italija. To su pravila igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here