MN Press
Filipo Falko

Užasna partija protiv Mitjilenda, pa bledo izdanje protiv Radničkog iz Niša, polako, ali sigurno utiču na gubitak strpljenja kod navijača Crvene zvezde kada je u pitanju Italijan Filipo Falko.

“Mesi iz Salenta”, kako su ga Italijani prozvali, nikako da se sastavi ove sezone, a od njegovog boravka na terenu slaba vajda za tim Dejana Stankovića. Tek po gol i asistencija u Superligi, i jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, premalo za nekog ko je doveden kao “kapitalac” i ko ima zavidnu minutažu.

Platila ga je Zvezda 1,2 miliona evra Lećeu i to u januaru, nakon 2020. godine u kojoj je zbog pandemije korona virusa izgubila čak 15 miliona evra. Srećom, mogla bi da izvuče nešto od Falka u narednom prelaznom roku, jer italijanski mediji pišu o interesovanju tamošnjih klubova.

I to iz Serije B, gde nastupaju Peruđa i Ređina, klubovi za koje je Falko već igrao ranije i koji traže pojačanje u napadu. Da li će Zvezda pristati da pusti Pipa Falka godinu i po pre isteka ugovora (važi do juna 2023. godine) ostaje da vidimo.

Jasno je da u datim uslovima direktan otkup ne dolazi u obzir, jer italijanski niželigaši to retko rade tokom zime. Realnija je opcija pozajmice pa kasniji otkup ukoliko “Mesi iz Salenta” zadovolji ukuse novih poslodavaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here