Fudbaleri Crvena zvezde eliminisani su iz Lige Evrope pošto su, posle beogradskih 2:2, odigrali u revanšu u Italiji 2:2 sa Milanom. 

Italijanski mediji su, sa velikom pažnjom ispratili ovaj meč naročito jer su Rosoneri drhtali za prolaz do samog kraja.

Vodeći portali u Italiji kritikovali su izdanje Milana.

– Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na San Siru – je naslov najtiražnijeg sportskog dnevnika na “čizmi”, milanskog “La Gazzetta dello Sport”-a.

U tekstu se dodaje da je prolaz Rosonera jedina stvar koja će se pamtiti.

– Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što, očito, nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom partijom, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku – piše u uvodu izveštaja meča u Milanu.

Rimski “Corriere dello Sport”, u gotovo preslikanom opisu meča, u naslovu konstatuje koliko je Milan bio blizu eliminacije od Crvene zvezde.

“Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko je straha bilo od Stankovića”, naslov je izveštaja u pomenutom mediju.

– Na San Siru je bilo 1:1 sa Zvezdom, posle egala 2:2 u prvom meču. “Rosoneri” idu dalje zahvaljujući golu više u gostima. Ben je odgovorio na gol Kesija, ali je na kraju bivši igrač Intera izgubio bitku protiv Piolija – kaže se u uvodu izveštaja sa utakmice.

Torinski “Tuttosport” je u izveštaju pod naslovom “Milan se namučio, ali je u osmini finala”, izneo i jedan zanimljiv podatak, a to je da je Milan poritv Zvezde izveo već 18. penal ove sezone!

– Milan je izveo najmanje tri penala više od svih ekipa iz pet najačih liga ove sezone, računajući sva takmičenja. Kesi je tako uspeo da postigne svoj osmi gol ove sezone, a sedmi sa bele tačke – podseća autor izveštaja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here