Italijanski “Vog”: Beograd je “vruća” destinacija

0

Razgledanje Beograda
 

Pariz, London, Barselona, Prag, Berlin, ne dovodimo u pitanje njihovu slavu, ali ovoga puta smo rešili da se okrenemo manje očiglednim destinacijama i odemo u gradove koji su "vrući" u ovom trenutku. Oni su mladi, alternativni, pristupačni i okrenuti budućnosti. To su: Talin, Liverpul, Beograd, Roterdam i Antverpen, navodi se u tekstu.

 

U delu teksta o Beogradu opisan je dan koji je novinarka magazina "Vog" provela u srpskoj prestonici:

 

Po duhu stare Evrope i šarmantnoj atmosferi hotel ‘Moskva’ asocira na ‘Grand hotel’ u Budimpešti (hotel iz filma ‘Grand Budapest Hotel’). Ovaj slavni hotel u centru Beograda koji datira iz 1908. godine bio je početna tačka moje posete. Šetali smo Ulicom Kralja Petra, istorijskom arterijom grada, i onda, prema savetu prijatelja, zaputili se pravo ka Skadarliji, beogradskom Monmartru.

 

Šta reći, ova boemska četvrt je zaista neodoljiva. Živa muzika, uske ulice, galerije i barovi na Dunavu, u Beogradu vam nikad neće biti dosadno. Tu je i Savamala, stara beogradska četvrt koja je postala utočište mladih kreativaca, umetnika, dizajnera…

 

Na kraju, skoknuli smo do "Supermarketa", prve konceptualne prodavnice u Srbiji i uživali u čarobnom zalasku sunca, u duhu pesme srpskog pesnika Miloša Crnjanskog, "Lament nad Beogradom", piše seebiz.eu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here