Grčki košarkaški trener Dimitris Itudis produžio je ugovor sa moskovskim CSKA na još dve godine, saopšteno je na sajtu kluba.

Itudis je na klupu „armejaca“ došao 2014. godine i sa novim ugovorom koji ističe 2023. godine biće trener sa najdužim stažom u novijoj istoriji CSKA.

Sa slavnim moskovskim klubom Itudis je osvojio dve titule šamapiona Evrope, a šest puta je učestvovao na Fajnal-foru Evrolige i isto toliko puta bio šampion VTB lige i prvak Rusije.

Koliko je ovo uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo svedoči i podatak da je grčki stručnjak 2016. i 2019. godine biran za najboljeg trenera Evrolige, a kolege su ga u proteklom periodu čak tri puta imenovale i za najboljeg trenera VTB lige.

Itudis je najuspešniji trener u istoriji CSKA po broju pobeda u Evroligi. Pod njegovim vođstvom Moskovljani su zabeležili 375 trijumfa od ukupno 455 mečeva.

– Velika je privilegija i čast da su mi Norisk Nikel, Andrej Vatutuin i CSKA ukazali poverenje da i dalje vodim tim. Iskreno sam zahvalan na tome. Kao što navijači i menadžmet kluba znaju vrlo dobro, za mene je to i obaveza da boje, istoriju, ali budućnost CSKA branim na najbolji mogući način. Zahvaljujući saradnji sa ljudima iz menadžmenta, stručnog štaba, igračima i svi zaposlenima u klubu, osećam da sam postao bolji trener i čovek. Obećavam da ću nastaviti naporno da radim, donosim nove ideje i ulažem mnogo truda – izjavio je Itudis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here