Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su sa 6:1 savladali Zlatibor na svom terenu u 36. kolu Superlige, i to posle preokreta.

Zanimljivo, crveno-beli su novom pobedom stigli do 102. boda u sezoni i 104 gola, a igrač koji je najviše dopineo ubeldjivom trijumfu bio je Mirko Ivanić koji je u igru ušo u drugom poluvremenu i sa dva gola doneo preokret.

Potpuno različit slika starog-novog šampiona Srbije viđena je tokom 2 poluvremena duela sa Zlatiborom. Tako su crveno-beli loše počeli meč i dozvolili gostima da se razigraju, vode igru i dođu do prednosti od 1:0. Igrao se 26. minut, iz prvog šuta u okvir gola, poveli su gosti, a njihov napadač Stefan Vukić je spoljnom na pas Dašića majstorski zatresao mrežu crveno-belih.

Na poluvremenu, Stanković je izvršio tri izmene, pa su tako u igru ušli Ivanić, Pavkov i Gajić, i upravo su oni potpuno promenili tok meč u samo nekoliko minuta.

Tako je Ivanić za 4 minut postigao 2 gola. Prvo je sa ivice šesnaesterca izjednačio, da bi dva minut akasnije bio na pravom mestu posle odbitka i doveo svoj tim u vođstvood 2:1.

 

Do kraja, Zvezda je dodatno pojačala ritam, a golovi su se nizali kao na traci. Tako je u 55. minutu Veljko Nikolić upisao novi gol svog tima, da bi u 67. i 70. minutu bili precizni Gavrić i Kanga.

 

 

 

Do kraja meča, Zvezda je nastavila a pritiska rivala koji je ostao sa igračem manje u 74. minutu. Zarija Lambulić isključen zbog prekršaja sa leđa nad Dijegom Falčinelijem. Potom je Kanga šutirao iz slobodnog udarca i pogodio gornji deo prečke.

Na kraju konačan rezultat postavlja Milan Pavkov golom u 84. minutu.

 

Crvena zvezda: Popović – Srnić (46. Gajić), Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Petrović (46. Ivanić) – Ben (46. Pavkov), Nikolić (od 68. Kanga), Gavrić (od 68. Pankov) – Falčineli

Zlatibor: Čubraković – Jezdimirović, Stamenković, Lambulić, Momčilović – Dašić, Sević (60. Miloradović) – Bogićević (50. Petronijević), Sudar, Janjić – Vukić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here