MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički 1:0 (1:0) u Nišu u derbiju 21. kola Linglong Superlige Srbije.

Meč na užasnoj podlozi stadiona Čair, koja je bila klizava i preteška za igrače oba tima, odlučio je Mirko Ivanić golom u 26. minutu.

Jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone pogodio je glavom posle kornera i velike greške golmana Borivoja Ristića, jedine iako je bio najbolji pojedinac meča.

Ipak, kod jedne nabačene lopte je “zaplivao”, a Ivanić to kaznio glavom usamljen sa nekoliko metara.

Zvezda je teško došla do nova tri boda na teškom terenu i gostovanju, uprkos tome što tako nije delovalo posle prvog poluvremena.

U tom periodu Radnički je čuvao Ristić sa nekoliko fantastičnih odbrana i to u situacijama jedan na jedan sa Milanom Pavkovom, El Farduom Benom i Željkom Gavrićem.

I već tada je moglo sve da bude rešeno da Ristić nije bio raspoložen i verovatno najbolji akter derbija, koji je bio i zanimljiv s obzirom na činjenicu koliko je teren bio loš.

I kako to biva, Radnički je u nastavku krenuo na sve ili ništa.

Nikola Aksentijević je pogodio prečku i to iz nehata, kada je hteo da centrira i tako iznenadio Milana Borjana, koji je odbranio možda i najbolju šansu domaćina.

Mladen Kovačević je pokušao da ga savlada Borjana pola sata pre kraja, ali je poslednja šansa Nišlija otišla u nepovrat.

Izabranici Dejana Stankovića su tako upisali novi trijumf u Superligi, što im je bio peti u Nišu protiv Radničkog na poslednjih šest mečeva, a ostaće zapisano i da je debitovao novajlija iz Italije Filipo Falko u poslednjih 10-ak minuta.

I napravili dobru uvertiru za četvrtak i prvi sudar sa Milanom u Beogradu u šesnaestini finala Lige Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here