Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Rafael Nadal od 15 sati u Parizu igraju finale Rolan Garosa koje je po mnogo čemu istorijsko.

Nadal bi se 13. titulom na Rolan Garosu izjednačio sa Rodžrom Federerom po broju osvojenih grend slemova. Španac i Švajcarac bi imali po 20 grend slem titula, dok bi Đoković ostao na 17.

– Gledali smo Nadala u Parizu i sve je isto kao uvek, ali nije isto. Ovo su perfektni uslovi za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvek dobiti one koje treba dobijati. Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj šljqci i sa Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po meni je Novak favorit”, rekao je Goran Ivanišević, slavni hrvatski tenisač i aktualni Đokovićev trener.

Đoković je Roland Garros osvojio samo jednom, ali u poslednjih 18 okršaja sa Nadalom ima 14 pobeda i već je ranije dokazao da može Nadala pobediti na pariskoj šljaci.

Ivanišević će finale pratiti putem TV-a jer je u Parizu sa Novakom drugi trener.

– To je bilo po programu da se Marjan Vajda i ja delimo po pola turnira. U prvobitnom rasporedu ja sam trebao raditi Vimbldon i US Open, a on Australiju i Rolan Garos – rekao je Ivanišević za Sportklub.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here