EPA-EFE/Andrej Čukić

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, istakao je da je srpskom teniseru ostalo još vrlo malo da bude najbolji svih vremena, a da mu je tu najveći rival Rafael Nadal.

– Pre pet, šest godina smo pričali samo o Federeru. Sada pričamo o Nadalu i Đokoviću i ko će od njih dvojice da bude najveći svih vremena. Nemam sumnji da će Novak da osvoji US Open. U tom momentu je debata gotova. Nadal će nastaviti da se bori, to je sigurno, pogotovo kada dođe Rolan Garos. Tada će želeti da pobedi više nego ikada – kazao je Ivanišević.

Nema sumnje Ivanišević ko bi mogao da dođe do “zlatnog grend slema”.

– Govorio sam to mnogo puta, čak i pre nego što sam postao deo njegovog tima. Ukoliko neko uspe da osvoji sva četiri grend slema i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u istoj godini, onda je to Novak. Nakon što je osvojio Rolan Garos, dobio je novu dozu samopouzdanja koja mu je omogućila da lako pobeđuje i da igra sjajno. Prvi put će u životu doći na US Open, a da je pre toga osvojio sva tri prethodna grend slema – naveo je Ivanišević.

On je naveo da je sa Đokovićem sve moguće, pa i cifra od 30, 35 grend slem titula.

– Postaje sve jači i jači. Čak i kada ne igra svoj najbolji tenis, pobeđuje. Zamislite onda kada igra najbolje što može… Tada ga niko ne može pobediti. Mislim da protivnik ne može ni da zamisli da bude bolji od njega kada on igra najbolji tenis – naglasio je Ivanišević, a onda nastavio.

– U 21. veku, niko nije verovao da je moguće osvojiti sve grend slemove iste godine. Novak je jedini koji to može da učini. Mi smo Balkanci, kod nas je sve moguće. Pitanje najboljeg je već određeno, to je pitanje ličnih preferenci. Nekome je Nadal, nekome Federer, možda i neko drugi. Đoković voli da je na terenu, ne želi da ide sa njega. Ponovo je publika navijala protiv njega u finalu Vimbldona, što je bilo i normalno jer je želela da se Beretini vrati u meč. On je čovek iz filmova kojeg ubijete 27 puta, ali on se ponovo vraća. I ponovo. I ponovo – zaključio je Ivanišević.

1 COMMENT

  1. pa eto nole je tu da podigne moral i vjeru u srbskom narodu pa da zapjevamo
    Rodila majka junaka junaka Rodila majkas junakaaa Rodila majka novaka
    mislim da vredi za srbski narod koliko i kraljevic MARKO slava
    NOVAKU’

    • Ма шта ће нам војводе и паметни политичари. Ту су тенисери и фудбалери да спасу Српски Народ!!!

  2. Да ме плаћа оволико и ја бих му причао бајке.
    Биће тешко сачувати овај ниво игре до краја августа. Ако му то пође за руком, питање је хоће ли то бити завршетак или почетак.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here