EPA-EFE/Andrej Čukić

Hrvatski trener Goran Ivanišević izjavio je da mu je čast i uživanje da sarađuje sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem i ponovio da su minimalne šanse da Srbin učestvuje na US openu u Njujorku ovog leta.

Čuveni teniser boravi ovih dana u domovini posle trijumfa sa Novakom na Vimbldonu, a gostujući u dnevniku hrvatske Nova TV pričao je i o odnosu sa srpskim teniserom.
– Prvo, to je čast i uživanje. Čovek koji je sve osvojio i još je gladan i željan uspeha. Iza njega je teška, nepravedna godina, dosta loših stvari mu se dogodilo. Zaslužio je taj Vimbldon. U finalu su se našla dva trenutno najbolja svetska tenisera na travi, on i Kirios – izjavio je Ivanišević.
Goran je ponovio da postoje male šanse da Đoković zaigra na US openu i naveo argument koji Đokovićev tim koristi u pokušaju da dobije dozvolu za ulazak u SAD.
– Ako si vakcinisan i zaražen, možeš da uđeš u Ameriku, a ako si nevakcinisan i negativan na testu onda ne možeš da uđeš u Ameriku – istakao je hrvatski trener.
Ivanišević je ocenio i da će Španac Karlos Alkaras biti najbolji teniser sveta.
– Kada vidim žreb, onda je sigurno da imamo budućeg najboljeg tenisera sveta, Alkarasa. I Janik Siner će biti jedan od najboljih tenisera sveta. Ne moram uopšte da trošim reči na sve što je Alkaras uradio ove godine. Impresivan je, svi mu predviđaju da će možda biti najbolji svih vremena. Međutim, teško je to predviđati jer su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer uradili mnogo – zaključio je Ivanišević.

1 COMMENT

  1. Drago mi je da je ovaj čovek uz Novaka. Trebalo bi da se i političari ugledaju na njih, ali i njihovi birači.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here