EPA/Andrej Čukić
Goran Ivanišević

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, izjavio je da je najbolji srpski teniser zaslužio da osvoji Vimbldon, pošto je veliki pobednik, prenosi hrvatski “Večernji list”.

Đoković je u nedelju osvojio sedmu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Australijanca Nika Kiriosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Srpski teniser je trijumfom u Londonu stigao do 21. grend slem titule.

– Bila je ovo teška godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji pa sve posle toga. Novaku je trebalo dosta vremena da se vrati u formu. Zatim poraz od Rafaela Nadala u Parizu, ali za mene je Novak bio favorit u tom meču. Pa onda to ludilo oko bodovanja. Ali grend slem je grend slem. A Novaku je ovo 21. Zaista je zaslužio – rekao je Ivanišević.

On je istakao da je Đoković imao tešku godinu.

– Teško je igrati tenis kada doživite ono što je Đoković prošao. Neverovatno je kako se oporavio. Za mene je to herojski. Trenirali smo, a nismo znali za šta treniramo. Međutim, Đoković je veliki pobednik. U ljude kao što je on nikada ne sumnjate. Samo mu je potrebno da pronađe mir – kazao je hrvatski trener.

Ivanišević je počeo saradnju sa Đokovićem 2019. godine, a Srbin je od tada osvojio šest grend slem trofeja. On je podsetio da je Đoković sa bivšim trenerom Marjanom Vajdom osvojio 20 grend slem titula.

– Bila je čast da radim sa Vajdom. Bilo je lakše, 50 odsto stresa je bilo njegovo. Sada je sve na meni. Pogledajte kako sam osedeo od stresa. Međutim, takav je posao kada treniraš najboljeg igrača. Ali lepo je kada pobeđuje – dodao je Ivanišević.

On je rekao da je odlučio da se odmori posle Vimbldona, a potom će nastaviti sa treninzima. Hrvatski trener kaže da još ne zna da li će Đoković igrati na US openu. Srpski teniser ne može da uđe na teritoriju SAD, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

– Idem na odmor, a ne znam do kada. Možda se Džo Bajden predomisli, a možda ne. Biće divno ako budemo išli u SAD. Svašta može da se dogodi – zaključio je Ivanišević.

1 COMMENT

  1. Хоће то! Кад се Хрвати боре за Србе, оседе од секирација. Остало је да нас та два полутана убеде како је Титово братство-јединство најбоља опција за Балкан.
    Сачувај Боже!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here