Promo
Šalter za preduzetnike u Ivanjici

U Ivanjici je danas otvoren šalter za preduzetnike Privredne komore Srbije gde će predstavnici malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao, dobiti besplatan savet i informacije o programima i projektima podrške preduzetništvu.

„Ovo je nastavak aktivnosti komorskog sistema Srbije u cilju podrške razvoju preduzetništva u Srbiji”, rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije (PKS). Kako je istakla, cilj je podrška razvoju preduzetništva u Ivanjici i okolini ali i da se mladi ljudi podstaknu da pokreću sopstveni biznis.

„Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim programima podrške i drugim aktivnostima i na taj način doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije”, rekla je Simanić i najavila da će u narednom periodu biti osnovana i Sekcija za omladinsko preduzetništvo u PKS.

Simanić je sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem otvorila Šalter za preduzetnike i potpisala Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu.

“Šalter Privredne komore Srbije koji je danas otvoren u Ivanjici od velikog je značaja za razvoj privrede u našoj opštini. Od danas će svi zainteresovani privrednici na ovom šalteru moći da se informišu o podsticajima za nabavku opreme i mogućnostima širenja kapaciteta, otvorenim pozivima namenjenim početnicima u poslovanju, olakšicama koje nude različita ministarstva, Nacionalna služba za zapošljavanje ili opština”, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Ana Lapčević, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga istakla je da privrednike ovog okruga najviše interesuje podrška u započinjanju poslovanja, subvencije kao i teme vezane za komunalnu infrastrukturu.

Podsetila je da na području Ivanjice posluje 2.374 privredna subjekta od čega 503 privredna društva (pretežno mala i mikro), dok je na ovom području registrovano 1.871 preduzetnik.

Teritorija opštine Ivanjica ima preko 8.000 zaposlenih koji se pretežno bave preradom drveta, drumskim prevozom, preradom i konzerviranjem voća i povrća, kao i ugostiteljstvom. „Ovo je veliki potencijal, koji je potrebno dodatno podržati efikasnim, blagovremenim i sveoubuhvatnim informisanjem o svim temama od značaja za poslovanje”, istakla je Lapčević.

U prethodnom periodu šalteri su otvoreni u 11 beogradskih opština, zatim Brusu, Bujanovcu, Kuli, Somboru, Odžacima, Trsteniku i Ćićevcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here