pixabay.com

Sneg u ivanjičkoj opštini ostavio je brojna sela bez struje. Pod teretom teškog snega nisu izdržali kablovi na elektromreži, pa su u mraku prethodne noći bili meštani Lise, Bioča, Lauša, Rečica i čitav kraj do Raščića, Bratljeva, Erčega, Golijske reke, Butkova, Opaljenika, Kušića, Katića, Močioca, Gliječa…

Gnevni Ivanjičani kažu da se isti problem ponavlja svake godine, pa se pitaju da li je normalno da sa prvim snegom svake godine ostaju bez električne energije, prenose “Novosti”.

“Pao je sneg 26. decembra, a oni ga nespremno dočekali. Šta je sada u pitanju osim nemara? Je li moguće da nije bilo vremena da se obezbede dalekovodi? Palim sveće u kući kao da živim u kamenom dobu”, kazao je meštanin Erčega.

Predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je “očigledno da lokalni pogon Elektrodistribucije nije kadar da reši ovu situaciju”.

“Ne možemo dozvoliti da u 21. veku ljudi budu bez struje. Moraćemo da tražimo pomoć republičkih institucija kako bismo rešili problem. U potpunosti razumem ogorčenje ljudi, jer nema opravdanja za ovo što se događa”, naglasio je Mitrović.

Sneg je na području Ivanjice počeo da pada u subotu ujutro, a u višim predelima ga ima više od 20 centimetara. Gotovo čitavo područje osim gradskog jezgra i bližih prigradskih naselja ima problema sa napajanjem električnom energijom.

Već u subotu su sve ekipe Elektrodistribucije bile na terenu, a u nedelju im je stigla pomoć kolega iz okolnih gradova, koji će pokušati da stabilizuju napajanje strujom većeg dela opštine.

Prema poslednjim informacijama iz ivanjičkog pogona Elektrodistribucije, bez struje su: Gliječa, Opaljenik, Sivčina, na području Lise naselja Stara fabrika i Ajdače, struja bi trebalo da stigne u selo Bratljevo, ali je neće biti prema Kovilju, u Dretinu, Osonici, Lukama i Butkovu.

Kada je reč o putnim pravcima oni su za sada prohodni, ali je neophodna upotreba zimske opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here