Ivanović protiv Kuznjecove na startu meča Srbija – Rusija

0

Duel počinje u subotu u 16 časova, a nakon tog meča na teren će izaći Jelena Janković i Alisa Klejbanova.

U nedelju su na programu dva singl meča – Janković/Kuznjecova i Ivanović-Klejbanova, a takmičenje se završava susretom dublova Janković/Ivanović – Vera Duševina/Anastasja Pavljučenkova.

 

Selektor našeg tima Dejan Vraneš i ruskug Šamil Tarpiščev imaju pravo na izmenu najkasnije sat vremena pre početka meča.
 

Dejan Vraneš optimista je pred meč protiv selekcije Rusije, koji se u okviru prvog kola Svetske grupe Fed kupa igra 6. i 7. februara u Beogradu.

 

"Imamo šansu za pobedu i bilo bi sjajno da prvog dana takmičenja povedemo sa 2:0", rekao je Vraneš posle žreba u gradskoj Skupštini.

 

Susret selekcija Srbije i Rusije otvoriće meč između Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove.

 

"Drago mi je što ću igrati prvi meč. Istina, biće veoma teško savladati Kuznjecovu, ali s obzirom da imamo sličan stil igre znam šta da očekujem u meču", rekla je Ivanović.

 

Drugi reket Srbije je dodala da bi joj konačna pobeda protiv Rusije "ulila samopouzdanje" pred nastavak sezone i na individualnim turnirima.

 

Boba: Finale pre finala

 

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ocenio je da bi selekcije Srbije i Rusije po kvalitetu mogle da igraju i u finalu Fed kupa.
"Ovo je prvo kolo, ali bi isto tako moglo da bude i finale budući da se radi o dve najbolje svetske selekcije", rekao je Živojinović.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poručila je da "ide na obe pobede u singlu".

 

"Osećam se odlično i boriću se za svaki poen, kako bih ostvarila cilj zbog kojeg sam došla u Beograd – obe pobede u singlu", istakla je Janković koja će se prvog dana sastati sa drugom teniserkom Rusije Alisom Klejbanovom.

 

Prvi reket Rusije Kuznjecova istakla je da "jedva čeka" početak meča protiv Srbije.

 

"Svesna sam da će mi zadatak biti veoma težak, s obzirom da su i Jelena i Ana odlične igračice. Spremila sam poseban plan igre za obe srpske teniserke", rekla je Kuznjecova.

 

Selektor teniske reptrezentacije Rusije Šamil Tarpiščev je, takođe, optimista u pogledu prognoze ishoda predstojećeg meča.

 

"Raspoloženi smo za pobedu", poručio je kratko Tarpiščev.

Selivanenko: "Pobeda tenisa"

 

Potpredsednik Teniske federacije Rusije Aleksej Selivanenko ocenio je da su selekcije Srbije i Rusije "najbolje reprezentacije na svetu".
"Šteta je što ovako dva kvalitetna tima igraju već u prvom kolu", rekao je Selivanenko.
On je ocenio da Srbija i Rusija gaje "čvrste i bratske odnose zasnovane na tradiciji, sličnosti jezika i kultura".
"Pobednik će biti tenis", poručio je Selivanenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here