Iz Ciriha do Srbije

0

Vesti
U okviru "Humanitarnog mosta" stigli darovi od zemljaka iz dijaspore
 

Ponovo su ovih dana u akciji bili i članovi Srpskog penzionerskog kluba Cirih iz Švajcarske, koji su dostavili u beogradsko dopisništvo "Vesti" donaciju od 700 švajcarskih franaka. Ne zaboravljamo da su i nakon poplava bili u Beogradu i ostavili svoje priloge za naše štićenike.

Lek iz Iriga

Porodici Čolić iz Ljubosela kod Topole, 61-godišnjoj majci Ljiljani i 41-godišnjem sinu Aleksandru, obolelog od ubrzanog starenja mozga, dan je bio lepši nakon plemenitog gesta Damjana Ristića iz Iriga koji je ovog familiji poslao preko potreban antioksidant "Koenzim Lj10".

Hvala vam u ime "Vesti", prvi prilog od 450 franaka je već otputovao put sela Stropsko kod Vranja na ruke porodici Ljubisavljević sa jedanaestoro dece. A drugi, namenjen starici Suzani Kamatović iz Gračanice sa Kosova za kupovinu peći još čeka dok nam RTS ne pruži kontakt adresu.

I naši štićenici neprekidno javljaju da su obradovani novogodišnjim poklonima. Tako nam se obratio i Siniša Đorđević, otac bolesnog Pančevca sedmogodišnjeg Vladimira Đorđevića, koji bi do kraja februara trebalo da ode na operaciju ciste na mozgu u Moskvu.

"Ovih dana ponovo je beogradska firma Idas komerc uplatila 3.000 dinara za lečenje našeg sina, a zemljak iz Kranja u Sloveniji Davor Stanivuković uputio nam je 20 evra uz čestitku i lepe želje za Vadimirov oporavak", kaže zahvalni Siniša Đorđević.

I prvi poklon-paket primilo je četvoro dece šestočlane vranjske porodice Jasmine Milošević i Zdravča Petrova, koje je za Novu godinu obradovala naša čitateljka Rajka Pavović iz Ženeve, inače rodom iz Bara. O tome koliko je veselje bilo u ovoj kući, gde nakon pet godina mraka, gori ponovo ali samo jedna sijalica, pisaćemo u narednim brojevima "Vesti". Naš Humanitarni most se zahvaljuje svim humanim donatorima i želi im srećne praznike.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here