Tanjug
Svečana premijera novog domaćeg filma "Što se bore misli moje"

Svečana premijera novog domaćeg filma “Što se bore misli moje” reditelja Milorada Milinkovića, po čuvenoj pesmi kneza Mihaila Obrenovića, održana je u Beogradu, na velikoj sceni MTS dvorane. Svetska premijera filma je održana 1. septembra na samom zatvaranju festivala “Filmski susreti” u Nišu, a film je prikazan i u Beču, kao i 16. septembra u Kragujevcu, povodom velikog jubileja, obeležavanja 200. godišnjice od rođenja kneza Mihaila Obrenovića. Ovaj istorijski i politički triler govori o ubistvu kneza Mihaila, kao i događajima koji su prethodili tragičnom činu. Milinković je zajedno sa Dragoljubom Stojkovićem uradio scenario o jednom od naših najvećih vladara i atentatu koji je na njega izvršen 1868. godine na Košutnjaku.

Uoči projekcije glumci i autorska ekipa filma prošli su crvenim tepihom, koja je na kraju projekcije pozdravljena gromoglasnim aplauzom.

Milorad Milinković izjavio je da za premijeru u Beogradu ima prvi put tremu u životu.

– Iskren da budem, nikada nisam imao tremu u karijeri, a ovo mi je već sedmi dugometražni film. Ni za jedan od tih filmova nisam bio nervozan, čak me trema nije drmala ni kad smo sa ovim filmom bili u Nišu i Kragujevcu. Ali zato sada u Beogradu imam ogromnu tremu, ne umem da objasnim zašto – otkrio je Milinković.

Autor filma dodaje da su dobili velike ovacije u Nišu i Kragujevcu.

– Toliko su velike bile da sam bio zbunjen. Pitao se se možda su pogrešili sa tolikim aplauzom, ne znam, u stvari malo se šalim.

Milinković je dodao da se sudeći po reakciji film svideo ljudima.

– Veoma mi prija ta promena. Lepo je raditi na ovakvoj temi, toliko mi se svidela epoha i istorijska priča, da ću i sledeći film raditi u tom žanru. Trebalo bi tokom oktobra da počnem sa snimanjem novog filma. Postalo mi je zanimljivo da se bavim istorijskim temama, što ne znači da se ponovo neću vratiti savremenim pričama u scenarijima.

Cela glumačka i autorska ekipa je na premijeru ispred MTS dvorane dolazila svečano u kočijama sa konjima, da budu u stilu samog vremena iz filma, dok je orkestar u holu izvodio starogradsku muziku.

Glumačka ekipa

Kneza Mihaila Obrenovića tumači Dragan Mićanović, a uloge istorijskih ličnosti igraju: Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović i Nenad Okanović. Tu su i mladi glumci Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić…

Film je snimljen u produkciji Telekoma Srbija i filmske produkcije Bombona i nalazi se na bioskopskom repertoaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here