EPA
Srpski teniser

Dušan Lajović izgubio je od Nemca Aleksandera Zvereva u trećem kolu Rolan Garosa 3:2 (4:6, 2:6, 6:4, 6:1, 2:6).

 

Ništa od senzacije srpskih tenisera: posle eliminacije Lasla Đerea od Keija Nišikorija i Filipa Krajinovića od Cicipasa, u četvrto kolo nije uspeo da se plasira još jedan srpski teniser Dušan Lajović. On je izgubio od kolege iz Nemačke Aleksandera Zvereva sa 3:2.

Na startu meča pretpostavljalo se da će biti uzbudljiv, obzirom da smo videli tri brejka za redom. Bolje se snašao naš teniser, bio nadomak osvajanja seta (brejk prednosti) ali je Zverev skupio snagu i uspeo da preokrene rezultat i osvoji ga.

U drugom je nastavio sa odličnom igrom, bio je koncentrisan dok je Lajović teško dolazio do poena. Nažalost, izgubio je drugi segment igre sa 6:2.

Međutim, posle dužeg vremena Lajović je oduzeo servis Zverevu i poveo u trećem setu 2:1 što mu je bilo dovoljno da ga osvoji i smanji prednost.

U četvrtom je takođe igrao bolje od Nemca, tri puta mu je oduzeo servis i osvojio ga sa visokih 6:1, pa je meč ušao u odlučujući set.

Nažalost, osvojio ga je Zverev. Bilo je tu četiri oduzimanja servisa (tri u korist nemačkog tenisera), ali je Lajović polako ostajao bez snage i tako okončao svoje učešće na Rolan Garosu.

Naredni protivnik Aleksandera Zvereva biće Fabio Fonjini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here