Lična arhiva
Teodora je godinama članica ansambla KUD Srbija Dortmund

Teodora Gagić iz Bohuma se nešto manje od godinu dana školuje za medicinsku sestru. Za taj poziv se, kaže, odlučila jer je fascinarana medicinom uopšte.

– Od malena sam sanjala o tome da radim u medicinskim ustanovama i pomažem obolelima na putu ka ozdravljenju. Ovo me čini veoma srećnom i uvek kada vidim da je neki pacijent ozdravio a ja tome doprinela osećam se ispunjenom i zadovoljnom – ističe Teodora.

Uz časove tu je i praksa koja prilično dosta raznovrsna.

– Često doživljavam i teške stvari sa kojima moram da se izboriti. Kako psihički tako i fizički, nije uvek jednostavno a posebno u vreme pandemije doživljavam svakodnevno brojne teške sudbine ljudi. Ipak, najvažnije je i kada je teško da se ovaj posao voli. Na kraju dana sam najsrećnija kada izmamim bar mali osmeh pacijenata koji se osećaju bolje zahvaljujući mom skromnom doprinosu i naporima lekara.

Svoj posao mnogo volim i radujem se novim izazovima I iskustvima koja ću steći sledećih godina.

Teodora je inače članica folklornog ansambla KUD Srbija iz Dortmunda još od 2010 godine. Kada je došla u klub nastala je smena generacija.

– Bilo me pomalo strah kako će to sve ići bez onih koji su godinama bili idoli mladim generacijama. Međutim sve je bilo odlično, uprava ansambla nas je primila kao najrođenije. Brzo smo naučili nove koreografije a nastupi i aplauzi bili su potvrda da smo dobro radili. Presrećna sam da sam jer sam imala prelepe trenutke sa ansamblom. Puno smo putovali, a jedno od najlepših svakako je bila Smotra u Banjaluci. Tamo smo upoznali nove prijatelje, a i mi kao društvo smo puno novih stvari naučili i stekli nova iskustva.

OSTVARILA SAN: Teodora Gagić pomaže obolelima

Povratak u staro društvo

Teodora je jedno vreme prestala da igra, ali se posle duže pauze vratila u isto društvo.

– Razlog povratka su bili drugari, s kojima sam se družila privatno i kad sam prestala da idem na folklor. Oni su me motivisali da se vratim folkloru i nastavim gde sam stala. Trenutno prolazimo svi kroz složenu i tešku situaciju, ali to nije razlog za predaju. Nadam se da ćemo i naše redove obogatiti novim članovima koji žele da postanu deo ansambla Srbije. Želim da ponovo budemo uspešni i slavni kao i naši stari članovi bili koji su na nastupima izazivali prave ovacije.