Srpski klubovi u Sidneju tradicionalno proslavljaju Pravoslavnu novu godinu. Veselja nikada ne škode. Mnogi su samo nastavili slavlje od prošle noći kad je srpska teniska selekcija ušla u istoriju osvajanjem prvog ATP kupa u Olimpijskom parku, gde se po procenama nalazilo više od šest hiljada naših navijača.

Svi klubovi i neke Crkvene opštine su pripremili proslave, organizujući dobru ponudu kako muzičkog programa, tako i hrane i pića po ukusima naših ljudi. Veselo je bilo u SNO gde su se okupili članovi koji tradicionalno dolaze u ovaj klub, ton odličnoj atmosferi davao je orkestar Mirka Goluba potpomognut gostima iz “Ko to tamo peva”.

U Sportskom centru u Bonirigu kordinator za programe Helena Heleta angažovala je poznati srpski orkestar “Crni voz” Stoleta Petrovića, koji je numerama iz novijih, ali i nekih zaboravljenih vremena podigao na igru i staro i mlado. Uz ove muzičke majstore, goste su zabavljali i “zvezda Granda” Suzana Vušović i Milan Gligorić sa klavijaturistom Medeksom.

U Bonirigu smo zatekli i Milomira Anđelkovića, koji je nedavno bio angažovan u prikupljanju i transportu namirnica za pomoć područjima ugroženim požarima. Gospodin Anđelković je svim Srbima poželeo srećnu Pravoslavnu novu godinu. Inače, pored gostiju u velikoj sali veliki broj mladih se na terasi zabavljao uz moderniju muziku.

SKK “Sveti Sava” u Hokston parku je svojim članovima i gostima priredio proslavu uz pesmu Marinka i Dragane. Nije izostao ni sjajan izbor hrane i pića, pa se u odličnom raspoloženju ušlo u ponoćno slavlje.

Od Blektauna do Aleksandrije

Slavlje povodom Pravoslavne Nove godine je organizovano i pri CO “Sveti Nikola” u Blektaunu na kojem je goste zabavljao “Božur bend”, a i CO “Sveti Knez Lazar” iz Aleksandrije je priredila proslavu u Brajtonu na kojem su pesmom i svirkom goste zabavljali Kristina Bela i Dragan Brzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here