commons.wikimedia/Jiuguang Wang
Salcburg

Sa aerodroma u Salcburgu od jula će ponovo “proraditi” avionska linija za Srbiju – Beograd i Niš.

Pandemija koronavirusa je aerodrom u Salcburgu na više nedelja “zatvorila” i sada polako ponovo pokreće svoje kapacitete.

Kako je saopšteno sa salcburškog aerodroma, od jula će novi partner „Vir er“ iz Salcburga leteti ka šest destinacija, a Lukser, Eurovings, Lufthanza, Britiš Ervejz, Turkiš Erlajns, Rajaner i Er Srbija obnoviće svoje linije.

Aerodrom je počeo da se vraća normalnom radu od 6. maja kada je obnovljena linija ka Dizeldorfu, na kojoj leti Eurovings. Od 21. juna ova kompanija ponudiće ponovo i letove za Hamburg.

Od kraja juna Rajaner obnoviće letove ka Palmi de Majorka, a od 3. jula leteće i za London, kao i Britiš Ervejz. Turkiš erlajns će od jula ponovo ponuditi letove za Istanbul, a od kraja ovog meseca uvešće let za Ordu, Giresun na Crno more.

Er Srbija od jula obnavlja liniju iz Salcburga za Niš, najavljeno je sa salcburškog aerodroma.

Uz to će i Viz er od jula leteti za Beograd. Inače Viz er će iz Salcburga leteti još i za Tuzlu, Skoplje, Bukurešt, Kijev i Larnaku.

Do sredine septembra Lukser leteće i dva puta nedeljno za Luksemburg.

Na drugoj strani salcburški aerodrom „oprašta“ se od austrijske nacionalne kompanije AUA, koja će nakon 60 godina ukinuti let iz Beča za Salcburg.

AUA je saopštila da odustaje od svih letova ka destinacijama do kojih voz putnike može prevoziti za manje od tri sata, a od Beča do Salcburga vožnja vozom traje dva sata i 49 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here