pixabay.com
Foto: Ilustracija

Operativac ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) izjavio je danas da je pokušaj ukrajinske vojne obaveštajne službe da otme ruske borbene avione instruisan od zapadnih obaveštajnih službi, prevashodno od britanske.

– Očigledno je da je operacija izvedena uz podršku zapadnih specijalni službi, pre svega, britanske – kazao je pripadnik FSB za televizijski kanal “Rosija-24”.

FSB je naveo i da je izveštač istraživačke novinarske kuće “Belingket”, Hristo Grozev, učestvovao u operaciji.

– Znamo, ne samo iz njegovih izjava, da je Grozev radio sa britanskim MI6. Uopšteno, u poslednje vreme ukrajinski obaveštajci su prestali da kriju veze sa posebnim službama NATO zemalja i agituju da budu još bliži svojim sponzorima iz Vašingtona i Londona – kazao je operatvac FSB, prenosi TAS S.

Ranije danas, FSB je objavio da je predupredio NATO sponzorisanu operaciju ukrajinske vojne obaveštajne službe da se otmu avioni ruske ratne avijacije.

Prema video snimku na kojem je obajavljen razgovor sa ukrajinskim obaveštajcem, saznaje se da su Ukrajinci bili spremni da plate ruskim vojnicima do dva miliona dolara za ukradeni ruski avion, dodaje TAS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here