Foto: EPA/GEORGE FREY
Donovan Mičel

Avion koji je prevozio košarkaše i stručni štab NBA tima Jute Džez ka Memfisu bio je prinuđen da otkaže dalji put i vrati se na aerodrom u Solt Lejk Sitiju usled nepredviđenih okolnosti tokom leta, prenose američki mediji.

Nakon drame na nebu, portparol Jute saopštio je da je avion bezbedno prizemljio posle udara jata ptica u letelicu.

Američki mediji navode da je let “Delta Flight 8944”, koji je saobraćao na liniji Solt Lejk-Memfis, u jednom trenutku morao da isključi jedan od motora iz predostrožnosti, posada je potom proglasila stanje uzbune u avionu, a onda se letelica okrenula i vratila sa mesta odakle je poletela. Srećom, osim pretrpljenog straha, igrači nisu imali nikakvih drugih posledica.

Bila je ovo krajnje uznemirujuća situacija po Džezere o čemu svedoče i poruke pojedinih igrača na tviteru posle drame.

Donovan Mičel i Džordan Klarkson su po sletanju samo ostavili ruke u molitvi na svojim profilima, dok je Rudi Gober sa olakšanjem tvitnuo “divan dan danas”.

Juta je trenutno najbolji tim NBA lige sa skorom 35-11, a duel sa Memfisom zakazan je za sredu uveče.

Koliko je ovo bila ozbiljna drama svedoče i fotografije aviona na kojima se jasno vide oštećenja na nekoliko mesta od udara ptica. Najveći udar je pretrpeo prednji deo aviona na kome se vide jasne krvave mrlje, ali i jedan od motora, sa kojeg je otpala metalna oplata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here