“Izbora bez opozicije nema i neće ih nikad biti”

Vestionline, Tanjug
0
EPA/Valdrin Xhemaj

Lider opozicione albanske Demokratske partije Ljuljzim Baša poručio je da političkog rešenja krize u zemlji neće biti sve dok oni koji su se ogrešili o izborni proces “ne budu iza rešetaka”, ponovivši da albanski premijer Edi Rama “mora da ode”.

Na sinoćnjem protestu albanske opozicije u Tirani, Baša je rekao da će, “ako budu održani lokalni izbori 30. juna, to biti politička sahrana Edija Rame”.

– Izbora bez opozicije nema i neće ih nikad biti – rekao je Baša, a prenosi makedonski portal a1on.

Prema njegovim rečima, jedini izlaz iz postojeće krize je ostavka Rame.

– Neka Rama dobro shvati da se nećemo pomeriti ni korak nazad. Građanski savez je na nogama. Bitka demokratije protiv (narko) države bije se u svakom gradu i selu – istakao je Baša.

Prema procenama organizatora, na protestima je sinoć u Tirani učestvovalo 120.000 građana iz svih delova Albanije, navodi portal a1on.

Demonstranti su, kako se dodaje, postavili improvizovanu statuu Edija Rame, poput one iz vremena komunističkog vođe Albanije Envera Hodže.

Dok je opozicija protestovala u Tirani, Rama je helikopterom otišao u grad Butrnti gde je prisustvovao koncertu pevačice Karle Brune, supruge bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija, dodaje a1on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here