Izbori gotovi, nastavljeno granatiranje Donjecka

0

Donjeck zimu dočekuje pod artiljerijskom paljbom
 

Izveštač agencije Frans pres javlja da su se od jutros čule eksplozije tridesetak minobacačkih raketa Grad, u kvartu Putilovsk, blizu aerodroma u Donjecku koji je pod kontrolom ukrajinskih vlasti. Jedna vojna baza pogođena je nekoliko kilometara od Avdivke, sa ukrajinske strane, rekao je jedan meštanin kontaktiran telefonom.

 

"Paljba je počela tokom noći. Svi su očekivali da će borbe da se obnove posle nedeljnih izbora u Ukrajini", rekla je za agenciju Frans pres Marina, čuvarka brane Putilovsk, ne obazirući se na okolne zvuke minobacačke paljbe.

 

"Nema problema, to naši pucaju. Ali sada ćemo imati odgovor Ukrajinaca", rekla je ona.

 

Prema navodima pobunjeničkih vojnika iz drugih kvartova Donjecka, minobacačka paljba počela je rano jutros.

 

Prekid vatre na istoku Ukrajine uspostavljen je dogovorom od 5. septembra, ali nije doveo do potpunog obustavljanja borbi, a posebno je deo oko aerodroma u Donjecku poprište međusobne razmene vatre.

 

Na juče održanim prevremenim izborima u Ukrajini ubedljivu pobedu su prema preliminarnim rezultatima osvojile prozapadne partije. Proruski separatisi koji su proglasili dve nezavisne republike na istoku, nameravaju da organizuju svoje izbore 2. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here