Grad Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potvrdio je da će se odazvati pozivu za saslušanje u policiji po prijavi za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Stanivuković je pozvan u svojstvu osumnjičenog zbog toga što se na nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika obratio okupljenima pred sedištem gradske uprave, gde je izašao zajedno sa 10 svojih saradnika, od kojih niko nije dobio prijavu, što je za gradonačelnika još jedan dokaz da su epidemiološke mere pokriće za političku priču u režiji republičke vlasti.

– Ono što je posebno katastrofalno je to što mi se stavlja na teret krivično delo. Morate biti svesni da se u policiju na saslušanje više ne zove Draško Stanivuković, već gradonačelnik Banjaluke, najvećeg grada RS. To je dodatni pritisak Ministarstva unutrašnjih poslova i meni preostaje samo da im postavim pitanje: Zašto niko pre mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom pre nije stavljeno na teret ovo krivično delo? – pitao je Stanivuković. On je podsetio da je takva kvalifikacija mimoišla ministra Stašu Košarca u slučaju čuvene korona žurke u Sarajevu, kao ni da policija nije zakucala na vrata drugih zvaničnika koji su prisustvovali veseljima uprkos merama zabrane okupljanja, o čemu svedoče fotografije i

video-zapisi sa tih proslava. Stanivuković je najavio da će sve te dokaze doneti na saslušanje.

– Dužan sam da javnosti predočim sve fotografije svih korona žurki svih funkcionera, od kojih niko nije pozvan na saslušanje. Voleo bih da na tom saslušanju bude ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač da mu to pokažem – rekao je Stanivuković, dodajući da je neverovatno da se on tereti za krivično delo samo zbog toga što je izašao pred narod.

– To je ne samo još jedan presedan nego i neviđeno licemerstvo. U suštini, ovo nije napad na Draška Stanivukovića već na poziciju gradonačelnika Banjaluke. Druge ne diraju, a mene terete, i to za krivično delo. To je selektivna pravda. U stvari, selektivna pravda je nepravda. Mi se borimo i izborićemo se protiv te nepravde – tvrdi prvi čovek Banjaluke, koji je uveren da će i ova prijava, baš kao i sve druge koje je protiv njega vlast podnosila za sve i svašta, pasti na sudu.

Politička priča

Stanivuković je ubeđen da se iza poziva za saslušanje krije još jedna politička priča.

– Ovo je klasičan politički pritisak i još jedna politička budalaština. Njima samo mogu da se zahvalim što ovakvim budalaštinama i onu šačicu ljudi koja ih podržava teraju da podržavaju nas. Vlast sve politizuje, a tako su pokušali da naprave političku priču i od izmišljene afere o bubici. Ako je ta priča toliko značajna, zašto se nije oglasio kabinet predsednika Srbije, gospodina Vučića – pita gradonačelnik Banjaluke, koji tvrdi da će se kao savestan građanin sigurno odazvati na saslušanje, ali da će to zavisiti i od njegovih obaveza.